Szerb nemzetiségi műsor – 41. hét

Az október 10-16., közötti adások tartalmából.
 

Október 10., hétfő:
Műsorunkban szó lesz a mai szerb egyházi ünnepről, valamint a hozzá kapcsolódó szokásokról. Lesz rádiós híd a Vajdasági RTV Kollégáival, valamint, beszélünk a Budakalászon a megtartott népszámlálási fórumról (Műsorrésztvevő: Mirkovics Katalin, a helyi Szerb Önkormányzat elnöke)

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

Október 11., kedd:
Műsorunkban szó lesz a Battonyán megrendezett Mo-i Szerb Óvodák találkozójáról (Műsorrésztvevő: Skorka Marica óvónő, a rendezvény főszervezője)
Vukovárban, Horvátországban rendezték meg a régióban működő szerb folklóregyüttesek találkozóját (Műsor résztvevőK: Branislav Belic, a helyi Sloga Néptáncegyüttes elnöke, fő szervező, Jadranka Jacimovic Ivan, a helyi Szerb Közösség kulturális, tájékoztatási és vallásügyi elnöke)
Az említett fesztiválon részt vett a bp-i Tabán Szerb Néptáncegyüttes is – interjúalany: Vukovits Dusán, az együttes művészeti vezetője.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

Október 12., szerda:
Műsorunkban szó lesz a mai szerb egyházi ünnepről és a hozzá kapcsolódó szokásokról. Vendégünk lesz Gyurity Milán, a Krug Művészeti Egyesület elnöke, hiszen az Egyesület is bekapcsolódott a múlt héten megrendezett Design Hét programjaiba.
Takarékoskodásba fogtak a mo-i szerb oktatási intézmények is – Battonyán, a helyi Szerb Ált. Iskolában is így van – erről szó Körömi Melinda iskolaigazgató.
Vendégünk lesz Borko Jorgovan, a romániai KUD Plavija Delija szerb folklóregyüttes elnöke is, valamint Sanja Bjelanovic Jankovic, galérista, aki a múlt héten részt vett az Art market-en.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Borítókép: Mikrofon (Fotó: Pixabay)

Videó ajánló

Olvasson tovább