Örmény nemzetiségi műsor: Az első Ararat - Örménységért díjat Azbej Tristan államtitkár kapta

Az október 1-i adás tartalmából.
 

– Az Ararat-Örménységért Díj fontos mérföldkő a hazai örménység életében. Az Országos Örmény Önkormányzat által alapított díjjal a magyarországi örmény közösség azoknak a személyeknek, illetőleg közösségeknek a munkásságát kívánja elismerni, akik, illetőleg amelyek az örménység érdekében a közélet, a kultúra, a művészetek terén vagy a nemzetiségi hagyományok, az örmény nyelv ápolása illetve a nemzetiségi önazonosságtudat fejlesztése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Az első Ararat – Örménységért díjat Azbej Tristan államtitkár kapta.

– Gyertya és tömjén a 44 napos háború szent vértanúi emlékére. Szeptember 27-én Örményország és a világ örményei megemlékeztek a 44 napos háború 2. évfordulójáról.

Örmény nemzetiségi műsor minden szombaton 13:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Borítókép: Budapest, 2022. szeptember 12. Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelõs államtitkára beszédet mond a Magyar-Afrika Hét megnyitóján a Budapest Music Centerben 2022. szeptember 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasson tovább