Ukrán nemzetiségi műsor: Ukrán artista gyermekek jótékonysági előadással léptek fel

A szeptember 23-i adás tartalmából.
 

Ukrán artista gyermekek „A szívünk egyhangúan dobog” c. jótékonysági előadással léptek fel a KMO Művelődési Központban színpadán.

„A szívünk egyhangúan dobog” c. jótékonysági előadást rendezte meg a Kispesti Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat.

Az előadást a világhírű Kijevi Cirkuszművészeti Akadémia hallgatói készítették a közönségnek Szavenko Gulnara és Kuznetszova Tatyana vezetésével, valamint a Harkiv Circus Studio „Sztariy Circus” Momot Szvitlana vezetésével.

Az adásunkban riportot hallgathatnak meg az előadásról, valamint körinterjút Gulnara Szavenkóval, Kuznetszova Tatyanával és Momot Szvitlánával.

Az interjúban szó lesz arról, hogy február vége óta számtalan ember élete vált bizonytalanná egyik pillanatról a másikra, szorul segítő kézre. A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ, az INspirál Cirkuszközpont, a BIAK, a Recirquel Társulat és a Balance Akrobatika & Torna Club összefogásának köszönhetően 114 cirkusziskolás gyermeknek és tanáraiknak van fedél a feje felett, étkezésük megoldott és tanulmányaikat sem kellett feladniuk.

Beszéltünk a Kijevi és Harkovi artistaképző iskolák tanulási módszerről, és arról is, hogy a Cirkuszi Világnapon, a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál szervezőbizottsága és Stephanie hercegnő támogatásával létrejött jótékonysági előadássorozaton mutatkoztak be először a cirkusz kedvelőknek.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2022/09/04-3-2000x1333.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább