Szerb nemzetiségi műsor – 37. hét

A szeptember 12-18., közötti adások tartalmából.
 

Szeptember 12., hétfő:
Műsorunkban lesz rádiós híd az VAjdasági RTV Kollégáival s benne megszólal Rusz Milán,a Mo-i Szerb Színház igazgatója aki a múlt pénteki Joakim Vujic, a Szerb Színház alapítója tiszteletére rendezett bajai megemlékezésről beszél, a vujityi hagyaték fontosságágról.
Figyelmet szentelünk Novák Katalin, Magyarország Elnök Asszonya múlt pénteki szerbiai látogatásának is (megszólalók: Novák Katalin, Magyarország Elnök Asszonya, valamint, Aleksandar Vucic, Szerbia Elnöke)
Vendégünk lesz Alexov Lyubomir, szerb szószóló, aki szintén tagja volt Novák Katalin Elnök Asszony delegációjának.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szeptember 13., kedd:
Műsorunk vendége lesz Leposava ilic, újvidéki tanítónő, aki szeptember 1-el Battonyán a helyi Szerb Általános Iksolában kezdett dolgozni.
A Szeged-Szőregi Kosstuh Lajos Ált. Iskolában is megkezdődött az új tanév – a fakultatív szerb nyelvoktatás éveleji helyzetéről Gyukin Dajana tanárnő beszél.
Szólunk a zvorniki irodalmi fesztiválról is, amelyen 55 író jelent meg a régióból, de természetesen lesznek hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

Szeptember 14., szerda:
Műsorunkban szólunk az „Újvidék valaha és ma” c. kiállítás megnyitójáról, amely Pécsett nyílt meg a Civil Közösségek házában (Műsorrésztvevő: Dr. Gordana Petkovic, történész, a kiállítást megnyitó vendég)
Szintén a pécsi Civil Közösségek Házában nyílt meg a Szent Száva c. kiállítás is (Műsorrésztvevők: Dr. Dusica Bojic, Szerbia Történeti Múzeumának igazgatója, Miroslav Ilic, a Vajdasági Egyházi Ügyekért Felelős Tartományi Titkárság vezetőjének helyettese, valamint Stanislav Radulovic, az említett Titkárság osztályvezetője).
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szeptember 15., csütörtök:
– Műsorunkban szólunk a Baján megrendezett Joakim Vujic (a szerb színház alapítója) emlékünnepségről (műsorrésztvevők: Rusz Milán, a Mo-i Szerb Színház igazgatója, Lásztity Péró, a Joakim Vujicról készült kiállítás szerzője)
– Vendégünk lesz Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója
– Battonyán, a helyi Könyvtár fennállásának 80. évfordulója alkalmából kulturális program és kiállítás volt az említett intézményben – hímzéseit kiállította interjúalanyunk Tompánné Rószity Mici is.
– Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szeptember 16., péntek:
Műsorunkban szólunk az egyházi ünnepről és a hozzá kapcsolódó szokásokról.
Hosszabb anyagot szentelünk a szombati deszki 11. Ajvár Fesztiválnak – műsorrésztvevők: Brczán Milosné, ajvár készítő, Leposava Ilic, a battonyai Szerb Iskola csapatának tagja, Brczán Krisztifor, a Bánát Együttes elnöke, fő szervező.
Vendégünk lesz Adamov Filip, az ajvárkészítő verseny győztes csapatának kapitánya, valamint, Natasa Arsenijevic, a kraljevói Kulturális Egyesület művészeti vezetője, akiknek standja a legszebb volt a fesztiválon. Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább