Ukrán nemzetiségi műsor: Go_A

A szeptember 9-i adás tartalmából.
 

– Július 7-én a budapesti A38 Hajó koncerttermében lépett fel az egyik legnagyobb ukrán pop-szenzáció, a tavalyi Eurovízión zajos sikert arató elektro-pop-folk együttes GO_A!
A Go_A egy ukrán elektro-folk zenekar, amely a lenyűgöző autentikus ukrán éneket, a modern elektronikus dance ütemeket, az afrikai dobokat és az erőteljes gitárjátékot ötvözi egy ragyogó, heves és felejthetetlen hangzásban.

– A Go_A az ukrán folklór modern újraértelmezését készíti elektronikus hangzásba csomagolva. A zenekar neve a „Go” szóból „mozgás”, az „A” pedig egy ógörög „alfa” betűből áll, amely a kulturális gyökereket és mindennek a kezdetét szimbolizálja. Zenéjük pedig éppen ez köré összpontosul: a kezdet, a hagyományos ukrán történetek újramondása, amelyek generációkon át öröklődnek. A csoport énekesnője, Kateryna még az ősi kelet-európai folklórtechnikát, a fehér hangot is alkalmazza, amely nyitott torkon és szabad hangerőn alapul.
A mai adásban erről az eseményről hallhatnak majd riportot, valamint az interjút az együttes énekesnőjével, Kateryna Pavlenkóval.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább