Szerb nemzetiségi műsor – 35. hét

Az augusztus 29. és szeptember 4. közötti adások tartalmából.
 

Augusztus 31., szerda:
Műsorunkban szó lesz a pécsi nemzetiségi tanács üléséről, valamint a vasárnapi újzsentiváni szerb búcsúról (Műsorrésztvevők: Dalibor Milenkovic atya, püspöki helynök, Dunai Péter, a búcsú házigazdája, „komája”, Svetomir Milicic atya, az újszentiváni parókia adminisztrátora)
Az új tanév kezdésének apropóján, dr. Lásztity Jovánka, a budapesti Nikola Tesla Oktatási Központ igazgatója beszél az új tanerőkről nemcsak a budapesti intézményben, hanem az összes fiókintézményben is.
Vendégünk lesz Vjekoslav Jakic, az újvidéki Cinema City szervezet tagja, aki Baján járt csapatával és egy határon átnyúló projektet valósítottak meg „Folyókkal a közösségekért” címmel.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szeptember 1., csütörtök:
Műsorunkban szólunk az új tanévkezdésről, valamint figyelmet szentelünk a villányi szerb búcsúnak. (Műsorrésztvevők: Milan Eric, pécsi parókus, a villányi parókia adminisztrátora, Sákics Dragomirné, a templom gondnoka.)
A hercegszántó Veszeli Szántovcsáni Hagyományőrző Egyesület egyhetes montenegrói körúton járt, ahol fellépett egy nemzetközi folklórfesztiválon, illetve, tartott egy egyhetes tábort is – erről szól műsorunknak Schindler Zsuzsa, az egyesület vezetőségi tagja.
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szeptember 2., péntek:
– Műsorunkban figyelmet szentelünk a mohácsi Vodice zarándokhelyen megtartott Nagyboldogasszony napi megemlékezésről, hiszen az ottani kápolna védőszentje Szűz Mária mennybemenetele – műsorrésztvevő: Sztipanov Szlobodánné, a Mohácsi Szerb Önkormányzat alelnöke
– A hercegszántói szerbek is Nagyboldogasszony ünnepén a zarándokhelyükön emlékeztek meg Szűz Máriáról – interjúalany: Gyurity Illésné, a Hercegszántó Szerb Önkormányzat elnöke
– Baján Nemzetiségi Népzenei Fesztivál és Kézművesvásár volt – interjúalany Bárity Zorán, a Szervező Bizottság tagja.
– Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább