Szerb nemzetiségi műsor – 33. hét

Az augusztus 15-21. közötti adások tartalmából.
 

Augusztus 15., hétfő:
Mai műsorunkban lesz rádiós híd a Vajdasági Rádio Kollégáival, illetve elkalauzoljuk a T.Hallgatókat Deszkre ahol tegnap kezdődött a Szerb Zenei Tábor (MűsorrésztvevőK: Zoran Bugaski Brica, a tamburaszekció vezetője, Adamov Szreten, a Bánát Tamburazenekar vezetője, résztvevő. Bemutatjuk az idei Kocic irodalmi díj győztesét, de lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Augusztus 16., kedd:
Műsorunkban szó lesz a hercegszántói Hármashatár Találkozóról (Műsorrésztvevők: Gyurity Illésné, a Hercegszántói Szerb Önkormányzat elnöke, valamint Gyurity Milán, a budapesti STOP Drive Zenekar tagja, amely koncertet tartott a településen).
Az deszki Szerb Zenei Táborban a legkisebbekkel Branko Rakic, beocsini zenész dolgozik – a kicsikkel való munka tapasztalatairól beszél.
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

Augusztus 17., szerda:
A mai műsorunkban vendégünk lesz Igor Fenjac és Bogdan Rajkov, romániai szerb gyerekek, akik szintén részt vesznek a deszki Szerb Zenei Tábor munkájában.
Figyelmet szentelünk a hercegszántói Veseli Santovcani Kulturális Egyesület utazásának Montenegróba, hiszen az egyesület tagjai holnaptól egy héten át Herceg Noviban tartanak folklórtábort, valamint fellépnek egy nemzetközi folklórfesztiválon is.
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető Gyurity Diána

Augusztus 17., szerda:
– Műsorunkban szó lesz a mai szerb egyházi ünnepről és a hozzá kapcsolódó szokásokról.
– Vendégünk lesz Rusz Borivoj, a deszki szokások fáradhatatlan gyűjtője, aki tegnap a helyi szerb templomban a nyári egyházi ünnepekről és a hozzájuk kapcsolódó szokásokról beszélt.
– Szólunk a Mohácson megtartott nemzetiségi fórumról is, hiszen szeptember 17-én az említett városban Nemzetiségi Nap lesz és már tartanak az előkészületek – erről is beszél Sztipanov Szlobodánné, a Mohácsi Szerb Önkormányzat alelnöke.
– Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább