Szerb nemzetiségi műsor – 31. hét

Az augusztus 1-7. közötti adások tartalmából.
 

Augusztus 4., csütörtök:
– Műsorunkban szólunk a mai szerb egyházi ünnepről, valamint a hozzá kapcsolódó szokásokról.
– Ámbár még javában tart a nyári iskolaszünet, mégis a lórévi Szerb Általános Iskolában javában készülődnek újabb tantermek kialakításával, hiszen, szeptembertől 5. osztály is indul az említett oktatási intézményben – erről szól Krauszné Vukájlovics Melinda, a Szerb Országos Önkormányzat Oktatási Bizottságának elnöke, a lórévi Szerb Iskola tanítónője.
– Új könyv jelent meg a Szerb irodalom történetéről, de lesznek meg hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

Augusztus 5., péntek:
Műsorunkban szó lesz a grábóci monostorról készült új dokumentumfilmről – műsorrésztvevők: Gyurity Diána, a film egyik készítője, Őexelenciája Lukiján, budai szerb ortodox püspök, Varnava atya, szerzetes-pap, aki mint szakmai konzultáns vett részt a projektben, Mitrofan atya, a grábóci monostor szerzetese.
Vendégünk lesz Vukovits Koszta, a szentendrei Szerb Egyházi Múzeum igazgatója, aki szintén részt vett a film készítésében, de aki főkként a múzeum udvarán elindított nyári és őszi programsorozatokról beszél.
Hallgatóinkat tájékoztatjuk az Újszentiváni Szerb Nemzetiségi Önkormányzat üléséről is – interjúalany: Dunai Józsefné, a választott testület elnöke.
Deszken hétfőn kezdődik a Szerb Gyermek és Ifjúsági Folklórfesztivál_ erről beszél Brczán Krisztifor, a helyi Szerb Önkormányzat elnöke, a rendezvény fő szervezője.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább