Szerb nemzetiségi műsor – 27. hét

A július 4-10. közötti adások tartalmából.

Július 4., hétfő:
– Műsorunkban lesz rádiós híd a Vajdasági RTV Kollégáival, valamint beszámolunk Dusko Cutilo, a Vajdasági Tartományi Alap Szerb Diaszpóráért felelős vezető kétnapos mo-i látogatásáról.
– Siófokon idén is volt Kóló Tábor és benne „Szerb Nap.” – a szerb néptáncokat interjúalanyunk Brczán Krisztifor, a deszki Bánát Szerb Egyesület művészeti vezetője tanította be.
– Az idei battonyai Szerb Folklórtábornak voltak romániai résztvevői is – műsorrésztvevők: Slavica Bozin és Milica Colak, a nagyszentmiklósi szerb folklóregyüttes képviselői.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Július 5., kedd:
Műsorunk vendége lesz Emberné Jurkovics Zorica, a bp-i Nikola Tesla Szerb Gimnázium tanára, aki magas szerb állami kitüntetésben részesült.
A szentendrei Szerb Egyházi Múzeum a nyáron több programmal is várja a vendégeket, turistákat – erről beszél műsorunknak Vukovits Koszta, gyűjteményvezető.
Hercegszántón felújítják a helyi szerb ortodox templomot – pillanatnyilag a szigetelésén dolgoznak – Műsorrésztvevők: Branislav Jovisic, a kivitelő cég dolgozója, valamint Gyurity Illésné, a Hercesgzántói Szerb Önkormányzat elnök Asszonya.
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

Július 6., szerda:
Műsorunkban szólunk a Mo-i Szerb Színház Pál pátriárkáról bemutatott darabjáról – műsorrésztvevők: Milan Malbasa színész, Rusz Milán rendező
Vendégünk lesz Andreja Jovic, szerb grafikus és illusztrátor, akinek Egerben nyílt kiállítása.
Horvátországban a napokban jelennek meg a múlt évi népesség számlálás eredményei – a szerbekkel kapcsolatos népszámlálási adatokról beszél Sinisa Tatalovic, politológus, a SKUD Prosvjeta alelnöke.
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Július 7., csütörtök:
Műsorunkban elsőként szó lesz a mai szerb egyházi ünnepről és a hozzá kapcsolódó szokásokról.
Beszámolunk a magyarbólyi III. Szerb Kultúra és Gasztronómia Napjáról – (Műsorrésztvevő: Kutyáncsánin Jelica, a Magyarbólyi Szerb Önkormányzat tagja)
Figyelmet szentelünk egy új a közelmúltban megjelent kiadványnak amely a régi szerb kéziratos könyveket – „kódexeket” – igyekszik bemutatni. Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

Július 8., péntek:
Műsorunkban szó lesz a Magyar Parlament Nemzetiségi Bizottságának tegnapelőtti üléséről – műsorrésztvevő: Alexov Lyubomir, szerb szószóló, a Bizottság alelnöke.
A Lórévi Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület szervezésében Budapesten ma zárul a 2. Ikonfestő Tábor (műsorrésztvevők: Vesna Stanisavljevic ikonfestő, a tábor szakmai munkájáért felelős vezető, Golub Csárna és Jéger Zorica résztvevők)
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább