×

Ukrán nemzetiségi műsor: DAKH DAUGHTERS formációjának Ukrán tűz című koncert-színházi előadás az UKRAJNÁÉRT SZOLIDARITÁSI NAPON a Nemzeti Színházban

A május 13-i adás tartalmából.

 

A MITEM keretében április 24-én filmvetítéssel és koncerttel csatlakozott a Nemzeti Színház az Ökumenikus Segélyszervezet összefogásához, amely a háború elől menekülők támogatására jött létre. A programok ingyenesek, de a nézőknek lehetőségük volt támogatásukat eljuttatni a rászorulóknak.
Április 24-én 17 órakor kezdődőtt a nagyteremben a kijevi Ivan Franko Ukrán Nemzeti Dráma Színház A boldogtalan című előadása felvételről, amelyet ukrán nyelven, magyar felirattal láthattak az érdeklődők.
20 órakor szintén a nagyteremben a kijevi DAKH Színház – DAKH DAUGHTERS formációjának Ukrán tűz című koncert-színházi előadása volt látható.
„Ez a háború hatalmas katasztrófa Ukrajna számára, amely kihat az egész világra, az egész emberiség jövőjére. Ukrajna és az ukrán nép most történelmének egyik legnagyobb tragédiáját éli át. Harcol szabadságáért, önállóságáért – a túlélésért. És ebben a küzdelemben nagy szüksége van a jóérzésű emberek segítségére, bárkitől és bármilyen formában is érkezzék” – mondják az alkotók.
A kijevi DAKH Színház társulatának egy része azért hagyta el Ukrajnát nem sokkal a háború kitörése után, hogy új koncert-színházi előadásukkal felhívják az európai közvélemény figyelmét népük szenvedésére. Az Ukrán tűz című előadásukat Franciaországban hozták létre, és európai turnéjuk állomása Budapest is. A társulat egyik formációja, a DAKH Daughters koncert-színháza a groteszk freak-kabarék világát idézi. Üzenete: segélykiáltás a világhoz, tanúságtétel a háború okozta humanitárius katasztrófáról, civilek szenvedéséről és haláláról Ukrajnában.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2022/05/38756743_403.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább