Szerb nemzetiségi műsor – 15. hét

Az április 10 -17., közötti adások tartalmából.
 

Április 14., csütörtök:
– Műsorunkban szólunk a deszki szerb templom felújításáról, ahol hosszabb szünet után hétvégétől újra lesznek istentiszteletek.
– Pécsett mind több szerbiai és boszniai turista fordul meg, akik meglátogatják a helyi szerb ortodox templomot is – a múlt szombaton egy 35-fős csoport járt a Boszniai Szerb Köztársaságból, amelyben a Kolo Srpskih Sestara jótékony civil szervezet képviselői is voltak.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

Április 15., péntek:

– Műsorunkban szólunk a Budai Szerb Egyházmegye tisztelendőinek éves találkozójáról, melynek helyszíne ezúttal Baja városa volt, a helyi szerb ortodox templom.
– Figyelmet szentelünk a bajai szerb ortodox templom állapotának is, hiszen, sürgősen fel kellene újítani a templomot – erről szól Barabás Tibor, a helyi szerb önkormányzat tagja, aki sikeres pályázatot írt de a megítélt összeg így is kevés egy nagyszabású rekonstrukció végrehajtására.
– Vendégünk lesz Bada Zoltán, a bp-i székhelyű Szerb Intézet tudományos munkatársa, akinek tanulmánya megjelent a Bácskai Püspökségről szóló kötetben, de figyelmet szentelünk Újvidék Városának is, amelyben augusztusba Tambura Múzeum nyílik.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább