Szerb nemzetiségi műsor - 8. hét

A február 21-27. közötti adások tartalmából.
 

Február 21., hétfő:
– Műsorunkban szó van a Pécsi szerb Önkormányzat üléséről
– Budakalászon a múlt szerdán a Szerb kalendárium 2022. kiadvány bemutatására került sor – a kiadványt maguk a szerkesztők mutatták be Lásztity Péró, Rusz Boriszláv és Rádity Milenkó.
– A budakalászi Rozmaring Táncegyüttes utánpótlása és a deszki Bánát Szer Kulturális Egyesület utánpótlása idén is folytattja együttműködését (erről beszél a két utánpótlás csoport művészeti vezetője Kosznovszki Zorica és Dunai Péter.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Február 22., kedd:
– Műsorunkban szó lesz Maja Gojkovic, szerb miniszterelnökhelyettes és Kásler Miklós, emberi erőforrások miniszterének tegnapi belgrádi találkozójáról.
– Pécsett, a hétvégén nemzetközi kosárlabdatorna volt, amelyen részt vett a belgrádi Partizán utánpótláscsapata is (U14), mi több, megnyerte a tornát

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Február 23., szerda:
– Műsorunk vendége lesz Vukovics Koszta, a szentendrei Szerb Egyházi gyűjtemény vezetője, tekintettel arra, hogy a budai Szerb Egyházmegye múlt heti ülésén elfogadásra került az intézmény idei munkaterve és költségvetése.
– Vendégünk lesz Krúnityné Sósity Anica is, a pomázi Opanke Néptáncegyüttes művészeti vezetője aki az együttes idei terveiről beszél és első fellépéséről a hétvégi mohácsi Busójáráson.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Február 24., csütörtök:
– Műsorunkban szólunk a Budapesti 13. kerületi Szerb Önkormányzat üléséről – interjúalany: Gyurity Diána, a választott testület elnöke.
– A szegedi Szerb iskolában befejeződtek a rekonstrukciós munkálatok- ezekről szól Dósity Sznezsana, igazgató
– Mohácson, a Szerb Klubban, szombaton Sütemény Fesztivál volt (Műsor résztvevők: Bíróné Csikós Emerencia, a zsüri elnöke, Nikola Alaica, aki roládjával arany plakettet nyert, valamint, Sztipanov Szlobodánné, a rendezvény főszervezője.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Február 25., péntek:

– Műsorunkban beszélünk a Hercegszántói szerb Önkormányzat üléséről – interjúalany: Gyurity Illésné, a választott testület elnöke.

– Beszámolunk a pomázi szerb óvodai csoport körül kialakult bonyodalmakról is, tekintettel arra, hogy az Óvodát, amelyben a tagozat működik át kívánja venni a Görögkatolikus Egyház. A keddi fórumról amelyen minden fél részt vett Krúnityné Sósity Anicát, a Pomázi Szerb Önkormányzat elnök asszonyát kérdeztük.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább