×

Szerb nemzetiségi műsor - 4. hét

A január 24-30. közötti adások tartalmából.
 

Január 24., hétfő:
Műsorunkban lesz rádiós híd a Vajdasági RTV Kollégáival, illetve, vendégünk lesz Szubotity Milka, a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia ifjú kosarasa, aki az kadetek között a legjobb kosárlabdázó címet nyerte el. A medinai szerb ijfú tehetség a Baranya Megyei Kosárlabdaszövetségben megrendezett ünnepségen vehette át az elismerést.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Január 25., kedd:
Műsorunk vendége lesz Vukovics Cvéta, a dunaszekcsői szerb templom gondnoka, aki emléket emeltetett a templom udvarán a néhai dunaszekcsői szerbek emlékére.
Hercegszántón az elmúlt héten új ablakokat és bejárati ajtót építettek be a helyi szerbek klubjának épületén – erről szól Gyurity Illésné, a helyi szerb önkormányzat elnöke
Ismertetjük ki lett a NIN irodalmi díj győztese, de lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

Január 26., szerda:
Mai műsorunkban elsőként szólunk a Budapesti III. kerületi Szerb Önkormányzat üléséről (interjúalany: Dujmov Milán, a választott testület elnöke)
Vendégünk lesz a Szlovákiai Szerbek Egyesületének elnöke Stane Ribic, valamit, Sonja vasic, Európa legjobb kosarasa 2021-ben aki Pécsett járt és részt vett az “Új határok a sporttudományban és gyakorlatban” c. nemzetközi konferencián. Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Január 27., csütörtök:
Tekintettel arra, hogy a szerbek holnap ünneplik Szent Szávát, az önálló Szerb Egyház megalapítójának ünnepét, a komplett műsor Szent Szávának lesz szentelve.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

Január 28., péntek:
Műsorunkban szólunk a lórévi Szerb Ált. iskolában megtartott Szent Száva ünnepségről
A battonyai Szerb Általános Iskolában is megemlékeztek a Szerb Egyház megalapítójáról
Vendégünk lesz Dragan Vukmir, a Szeged labdarúgócsapatának edzője is, de lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább