Szerb nemzetiségi műsor - 49. hét

A december 6-12. közötti adások tartalmából.
 

December 6., hétfő:
Műsorunkban lesz rádiós híd a Vajdasági RTV Kollégáival s benne arról is szólunk, hogy Deszken, egy utca Vujicsics Tihamérról lesz elnevezve – interjúalany: Brczán Krisztifor, Deszk község alpolgármestere
Vendégünk lesz Kollár Ferenc, a Magyarcsanádi Szerb Önkormányzat elnöke, aki a választott testület pénteki közmeghallgatásáról beszél. Lesznek még tudósítások, hírek és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

December 7., kedd:
Műsorunkban elsőként a mai szerb egyházi ünnepről emlékezünk meg, majd szólunk dr. Lásztity Jovánka, a bp-i Nikola Tesla Szerb Gimnázium igazgatójának tárgyalásairól a szerb oktatási miniszterrel.
A deszki Bánát Szerb Közhasznú Egyesület szombaton tartotta közgyűlését – erről lesz egy tudósítás.
Szintén Deszk lesz a központban egy másik anyagban is, hiszen, a választott testület elfogadta a helyi szerb önkormányzat elnökének Brczán Krisztifornak a kezdeményezését, hogy a község egy újonnan megnyíló utcája Vujicsics Tihamér, zeneszerző és népzenekutató nevét viselje.Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

December 8., szerda:
Műsorunkban szólunk a mai szerb egyházi ünnepről, majd vendégünk lesz Dunai Péter, a deszki Bánát Szerb Kulturális Egyesület utánpótlásáért felelős művészeti vezetője aki ún. Retro Csoportot alapít azoknak a 30 és 50 év közötti volt táncosoknak, akik újra táncolni szeretnének, próbákra és fellépésekre eljárni.
Hercegszántón, a múlt szombaton irodalmi és törénelmi est volt a helyi Szerb Klubban: a kis létszámú szerb közösség vendégei voltak a Dujmov Dragomir író és öccse Milán, történész. Az est részleteiről a főszervező Gyurity Illésné, a helyi Szerb Önkormányzat elnöke beszél.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

December 9., csütörtök:
Műsorunkban elsőként szó lesz a mai szerb egyházi ünnepről, majd beszámolunk egy szombati kiállításmegnyitóról Deszken. Egy néprajzi, szerb népviseleteket bemutató kiállítás nyílt – a tárlatról Brczán Krisztifor, a Bánát Egyesület elnöke beszél.
Szintén Deszken vasárnap koncertet tartott a junior Prima díjas Básits Bránka. Ennek kapcsán beszél a műsorunknak az etno énekesnő, valamint, a harmonikás Vertetics Szlobodán.
Vendégünk lesz Zeljko Djokic, a Szekszárd női kosárlabdacsapatának edzője de lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

December 10., péntek:
Műsorunkban szó lesz a Hercegszántói Szerb Önkormányzat közmeghallgatásáról – műsorrésztvevő: Gyurity Illésné, a választott testület elnöke.
Leznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább