Német nemzetiségi műsor – 45. hét

A november 8. és 14. közötti adások tartalmából.
 

November 9., kedd:
– Hírek
– Programajánló
– Anette Schavann Professzorral az Andrássy Egyetemen tartott előadásáról
– Anette Schavann Professzorral a Szent Szék diplomáciai munkájáról
– Walter Bálinttal a pécsi Villon estről

Szerkesztő-műsorvezető:Schulteisz Gábor

November 10., szerda:
– Hírek
– Programajánló
– Beszélgetés Czeiszing Miklóssal, a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviselőjével a Német Turisztikai Hivatal novemberi rendezvényéről, melynek keretében erősíteni szeretnék a német-magyar turisztikai kapcsolatokat.
– Beszélgetés Ulla Schulz-al, a ,Maritim’ hotellánc irodavezetőjével a nemzetközi együttműködésről a magyar turisztikai szektor és az általa képviselt német hotellánc között.
– Beszélgetés Vörös Csabával, a Vaskúti Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökével a 2021-ben elnyert kiegészítő támogatásról, melynek keretében megújulhat a vaskúti uszoda.
– Beszélgetés Angeli Éva intézményvezetővel a Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskoláról és a Vaskúti Német Nemzetiségi Önkormányzat által elnyert kiegészítő támogatás előnyeiről az Általános Iskola számára.

Szerkesztő-műsorvezető: Hengl Melitta

November 11., csütörtök:

– Palko Kirch Erika, Bonyhádi Széchenyi iskola projethetéről mesél
– Karsai Gasser Mária az óvódai módszerekről tartott előadás a Bonyhádi Konferencián
. Dr Márkus Beáta új kutatási témája a magyarországi németek a Waffen SS-ben
– Kovács Ferenc a Bonyhádi Petőfi Evangélikus Általános Iskola tagintézmény vezetője a  Wilhelm Knabel konferenciáról beszél.
– Török Imre Mihály német kitüntetésben részesült
– Programajánló

Szerkesztő-műsorvezető: Arnold Krisztina

November 12., péntek:

– Hírek
– Programajánló
– Müller Anitával az Olaszi Általános Iskola 30 éves tánccsoportjáról
– Wolfart Jánossal az édesapjáról nyílt kiállításról
– Neue Zeitung ajánló

Szerkesztő-műsorvezető:Schulteisz Gábor

November 13., szombat:
– Programajánló
– Beszélgetés Simon Klárival, a Kismányoki Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökével a Kismányokon kihelyezett új német nyelvjárású utcanév-táblákról. (ism.)
– Beszélgetés Walter Bálint pécsi születésű és Ausztriában dolgozó színésszel művészi pályafutásáról és a Pécsett megszervezett Villon-estről. (ism.)
– Beszélgetés Anette Schavann professzorral az Andrássy Egyetem megtartott előadásáról a templomok és a demokrácia közötti összefüggésekről. (ism.)
– Beszélgetés Vörös Csabával, a Vaskúti Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökével a 2021-ben elnyert kiegészítő támogatásról, melynek keretében megújulhat a vaskúti uszoda. (ism.)
– Beszélgetés Angeli Éva intézményvezetővel a Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskoláról és a Vaskúti Német Nemzetiségi Önkormányzat által elnyert kiegészítő támogatás előnyeiről az Általános Iskola számára. (ism.)
– Beszélgetés Dr. Márkus Beáta történésszel kutatómunkájáról a magyarországi németek rekrutálása a német seregbe a második világháborúban témakörben. (ism.)

Szerkesztő-műsorvezető: Hengl Melitta

Német nemzetiségi műsor minden nap 10:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán.

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább