Szerb nemzetiségi műsor - 41. hét

Az október 11. és 17. közötti adások tartalmából.
 

Október 11., hétfő:
Műsorunkban lesz rádiós híd a Vajdasági RTV kollégáival – benne szó lesz Zefarovic Szent Száváról szóló fametszetéről – műsor résztvevő: Aleksandra Celovski, a Matica srpska Galériájának munkatársa. A Bajai Szerb Nemzetiségi Önkormányzat és a helyi Szerb Ortodox Egyházközség „Együttműködési Megállapodást” kötöttek. Mit tartalmaz? Erről beszél Barabás Tibor, a szerb önkormányzat tagja. Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Október 12., kedd:
Műsorunkban elsőként szó lesz a mai szerb egyházi ünnepről, majd beszámolunk a Mo-i Szerb Színház múlt csütörtöki vendégszerepléséről Battonyán és Deszken (Műsorrésztvevő: Gyorgyev Bránimir, a Mo-i Szerb Színház művészeti titkára) „Az akadálymentes turizmus fejlesztése a Baja-Zombor határon átnyúló térségben” – ezzel a címmel indult útjára az az Interreg -IPA CBC Magyarország-Szerbia projekt, amelyet Baja és Zombor testvérvárosok valósítanak meg. Múlt csütörtökön volt a nyitókonferencia a bajai Városházán (Műsorrésztvevők: Melita Danilovic, projekmenager, valamint, Katarina Salkanovic, fogyatékos személyekkel foglalkozó szakember. Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Október 13., szerda:
Műsorunkban elsőként szólunk a OSZÖ elnök asszonyának és a szerb szószólónak tegnapi látogatásáról Lukiján, budai szerb ortodox püspöknél. A múlt csütörtökön a szegedi Szerb Klub vendége volt – a Szerb Kultúra Napjai Szegeden c. rendezvény sorozaton belül – Dujmov Milán történész, aki a szegedi szerbek papjairól tartott előadást. Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Október 14., csütörtök:
Mai műsorunkban elsőként szólunk a mai szerb egyházi búcsúról, majd beszámolunk a múlt csütörtökön Szegeden megtartott irodalmi estről, amely keretén belül a szegedi szerbek vendége Dujmov Dragomir, ismert mo-i szerb író volt. A tököli és a csobánkai szerbek a múlt hétvégén zarándokúton jártak Baranyában – erről szól Gajarszki Istvánné, a Tököli Szerb Önkormányzat alelnöke, az utazás egyik főszervezője. Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

Október 15., péntek:
Műsorunkban szólunk a budapesti Szerb Kulturális Központban megnyílt 20 nísi szerb művész kiállításáról – műsor résztvevő: Dr. Emberné Jurkovics Zorica, a központ igazgatója
Vendégünk lesz Andreja Jovic, Egerben élő szerb grafikus és dizájn művész.
A Pécs-Baranyai Szerb Egyesület szervezésében a múlt hétvégén kétnapos zarándokúton Egerben járt egy húszfős csoport – az egri szerb templomban Eric Milán, pécsi parókus, a vecsernye után a helyi szerb templom szépségéről, a szerb vallási és kulturális emlékek megóvásának fontosságáról is beszélt. Vendégünk lesz Marko Kacarevic, a belgrádi „Szerb pravoszláv kántorok” kórus vezetője, mely Hercegszántón vendégszerepelt, de lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább