Szerb nemzetiségi műsor - 40. hét

Az október 4. és 10. közötti adások tartalmából.
 

Október 4., hétfő:
Műsorunkban lesz rádiós híd a Vajdasági RTV Kollégáival – benne vendégünk lesz Vertetics Szlobodán, a Budakalászi Szerb Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke, aki valamikori szerb felekezeti iskola felújításáról beszél. Szegeden Szerb zenei est, Szerb Bál volt, a régi hagyományok ápolása jegyében. Lesz-e Újvidéken Djordje Balasevic Múzeum – ezt a kérdést is feszegetjük, hiszen a januárban elhunyt zenei legendának emelendő múzeum megnyitását mind többen támogatják nemcsak Szerbiában, hanem a régióban is sokan üdvözlik a kezdeményezést. Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Október 5., kedd:
A mai műsorban szó lesz a pomázi szüreti vigasságról, interjúalany: Krúnityné Sósity Anica, az egyik főszervező. A vajdaságiak a Vadászati és Természeti Világkiállításon, ott jár a vajdasági közgyűlés elnöke is, Pásztor István. Tudósítunk a Kulturális Örökség Világnapjának megünnepléséről Szerbiában. A műsorban megszólal Maja Gojkovic szerb kulturális miniszter.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

Október 5., kedd:

Budakalászon vasárnap ünnepség volt, hiszen felszentelték a néhai szerb felekezeti iskola felújított épületét. Vendégünk lesz Vertetics Szlobodán, a Budakalászi Szerb Önkormányzat alelnöke aki a felújítási munkálatokról beszél. Szintén vendégünk lesz dr. Lásztity Jovánka, a budapesti Nikola Tesla Szerb Gimnázium igazgatója, mely intézményt tegnap meglátogatta Zeljka Cvijanovic, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke. Beszámolunk a 26. tabáni Estről is, de lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Október 8., péntek:

Műsorunkban elsőként szólunk a Budakalászon megtartott 1. Szerb Nemzetiségi Napról (Műsor résztvevő: Vertetics Szlobodán, a Budakalászi Szerb Önkormányzat alelnöke)
Vendégünk lesz Krzman Jurkovics Sztojánka a budapesti V. kerületi Szerb Önkormányzat elnöke – a választott testület programjairól beszélünk, illetve, hogy anyagilag is támogatták a budakalászi valamikori szerb felekezeti iskola felújítását.
A battonyai Szerb Általános Iskola diákjai Baranyában jártak tanulmányi kiránduláson – erről szól Gálity Veszna tanárnő.
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább