Szerb nemzetiségi műsor - 37. hét

A szeptember 13. és 19. közötti adások tartalmából.
 

Szeptember 13., hétfő:
Mai műsorunkban lesz rádiós híd a Vajdasági RTV Kollégáival. Beszélünk a deszki Ajvár Fesztiválról – interjúalany: Brczán Krisztifor, a Bánát Egyesület elnöke, fő szervező
Szólunk a Szerb Zeneművészek Egyesülete által adományozott díjakról, de lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szeptember 14., kedd:
Műsorunk vendége lesz Vera Filipovic, a Szerb Levéltár nyugdíjazott dolgozója, aki kolléganőjével két éves szünet után úja szentendrei Szerb Egyházi Levéltár anyagának rendbetételén dolgozott.
Vendégünk lesz Kotorcsevity Julianna, a SZOÖ Pedagógiai és Módszertani Intézetének igazgatója, aki az intézmény munkájáról, kihívásairól beszél.
Az új tanév indultával, új tagok toborzásán dolgozik a budapesti Tabán Szerb Néptáncegyüttes – erről beszél Vukovits Dusán, művészeti vezető.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szeptember 15., szerda:
Műsorunkban szólunk a budakalászi szerb templom felújításának előkészületeiről – műsor résztvevő: Zoran Zivic atya, budakalászi parókus.
Vendégünk lesz Körömi Melinda, a battonyai Szerb Iskola igazgatója, akit az Országos Szerb Önkormányzat Közgyűlése beválasztott az Oktatási Bizottság tagjai közé.
Szekszárdon a múlt szombaton megnyílt a III. NEMZETKÖZI DIGITÁLIS MŰVÉSZETI TRIENNÁLÉ, amelyen egy munkájával jelen van Gyurity Milán, budapesti művész, grafikus is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szeptember 16., csütörtök:
Műsorunk vendége lesz Vukovits Koszta, a Budai Szerb Egyházmegye Múzeumának igazgatója, aki abból az apropóból beszél, hogy ma Ráckevén, a szerb kolostor udvarán található volt paplakkban megnyílik egy új egyháztörténeti gyűjtemény, amely a kolostor kincseit mutatja be.
Szólunk a Magyarbólyban szombaton megrendezett Szerb Estről is, amely vendége volt a Tabán Szerb Néptáncegyüttes (Műsor résztvevők: Vukovits Dusán, a Tabán művészeti vezetője, Kutyáncsánin Jelica, a Magyarbólyi Szerb Önkormányzat tagja)
Összegezzük a múlt heti Jelenlét Fesztivált is Rusz Milánnak, a MO-i Szerb Színház igazgatójának segítségével, de figyelmet szentelünk a Szerb kultúra napjai Szegeden c. rendezvénysorozat tegnapelőtti ünnepi megnyitójának.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szeptember 17., péntek:
Műsorunkban szólunk a az 1741-1746 között épült szentendrei Preobrazsenszka szerb templomban folyó restaurátori munkákról – interjúalany: Rastko Curcic, újvidéki restaurátor-konzervátor, az ötfős csapat vezetője.
Vendégünk lesz Milena Milanovic, a lórévi Szerb Ált. Iskola tanítónője, aki szeptemberben kezdett dolgozni az oktatási intézményben és a szerbiai Bujánovácról érkezett a Csepel szigeti településre – az első osztályos tanulókat vezeti, oktatja.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Borítókép: forrás: foter

Olvasson tovább