Szerb nemzetiségi műsor - 35. hét

Az augusztus 30. és szeptember 5. közötti adások tartalmából.
 

Augusztus 30., hétfő:
Műsorunkban szólunk a mai szerb egyházi ünnepről, de figyelmet szentelünk a szombati ráckevei szerb búcsúnak is (Műsor résztvevő: Zoran Ostoic, budapesti parókus, a búcsú szónoka). Vendégünk lesz Alexov Lyubomir, szerb szószóló, aki arról tájékoztatott minket, hogy pénteken a Magyar Parlamentben járt az EBESZ nemzetiségi, kisebbségi főbiztosa, aki érdeklődött a Magyarországon élő nemzetiségek helyzete iránt. Lesz rádiós hidunk a Vajdasági RTV Kollégáival, de természetesen most is szolgáltatunk híreket, tudósításokat és más érdekességeket is.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

Augusztus 31., kedd:
Műsorunkban elsőként szólunk az újszentiváni nagyboldogasszonyi szerb búcsúról ( műsorrésztvevők: Gálity Illés, püspöki helynök, Dalibor Milenkovic, szegedi parókus)
Villányban is szombaton volt a helyi szerb templom patrónusának búcsúja (műsorrésztvevők: Eric Milan atya, a villányi parókia adminisztrátora, Skics Dragomirné, a búcsú koma asszonya, házigazdája)
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

Szeptember 1., szerda:
Műsorunkban elsőként szólunk a mohácsi szerb kápolna Nagyboldogasszony napi búcsújáról (Műsor résztvevő: Bibic Jován atya, a mohácsi parókia adminisztrátora)
Szólunk a pécsi Nemzetiségi Tanács hétfői üléséről, de vendégül látjuk Szerbia U17 vízilabda csapatának szövetségi kapitányát, Milos Koroliját, amely válogatott megnyerte a múlt hétvégi Tiszavirág Kupát Szegeden.
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szeptember 2., csütörtök:
Műsorunkban szó lesz a hercegszántói nagyboldogasszonynapi megemlékezésről a szántóiak zarándokhelyén a Vodicén, amely Szűz Máriának van szentelve.Műsor résztvevő: Ljiljana Bibic, helyi hívő, parókusné
Műsorunk vendége lesz Kollár Ferenc, a magyarcsanádi Ált. Iskola szerb nyelvet oktató tanára, aki a tanév eleji helyzetről beszél.
Szintén vendégül látjuk Rusz Milánt, a Mo-i Szerb Szinház igazgatóját, akivel a hétfőn kezdődő „Jelenlét Fesztivál” előkészületeiről, programjairól beszélünk.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szeptember 3., péntek:
Műsorunkban szó lesz a lórévi Szer Ált. iskola tanévnyitó ünnepségéről – interjúalany: Krauszné Vukájlovics Melinda tanítónő, aki egyben a Szerb országos Önkormányzat Oktatási Bizottságának elnöke.
Szintén beszámolunk a battonyai Szerb Általános Iskola tanévnyitó ünnepségéről (Műsor résztvevő: Körömi Melinda iskolaigazgató)

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Borítókép: Forrás: pixabay.com

Videó ajánló

Olvasson tovább