Szerb nemzetiségi műsor - 21. hét

A május 24. és 30. közötti adások tartalmából.
 

Május 25., kedd:
Műsorunkban elsőként szólunk a szombati szegedi szerb búcsúról (megszólalók: Lukiján, budai szerb püspök, Dalibor Milenkovic, szegedi szerb parókus)
Dunaszekcsőn is szombaton volt szerb búcsú (megszólalók: Jovan Bibic atya, a dunaszekcsői szerb parókia adminisztrátora, Vukovics Cvéta, a búcsú kúmája, háziasszonya)
Vendégünk lesz Barabás Miklósné, Nyeskovics Dusánka, aki szőtteseivel és más kézimunkájával hívta fel magára a figyelmet – már megrendelésekre is dolgozik a lippói asszony.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Május 26., szerda:
Küldöm a mai szerb nyelvű műsor előzetesét… Műsorunkban szólunk a dunaújvárosi szerb búcsúról (interjúalany: Csupity Sumon, a szerb templom gondnoka)
A szegedi Szerb Iskolában a múlt héten a Nikola Tesla Szerb Gimnázium lehetséges tanulóinak meghallgatására került sor. A háromtagú bizottság mintegy 200 gyermeket hallgatott meg – erről szól dr. Lásztity Jovánka, iskolaigazgató.
Az Európa Tanács úgy döntött, hogy kulturális útvonalai közé emeli Cirill és Metód, a két apostol útvonalát.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Május 27., csütörtök:
Műsorunk vendége lesz Alexov Lyubomir, szerb szószóló aki a Magyar Parlament Nemzetiségi Bizottsága két albizottságának tegnapelőtti üléséről szól.
A szegedi Szerb Iskola gyermek folklórcsoportja első alkalommal lépett fel – a kis táncosokat Dunai Péter oktatja.
Folytatja kiadói tevékenységét Vukovics Cvéta, történész – a dunaszekcsői kutató most a helyi szerb templomot bemutató képeslapot jelentetett meg.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább