Ukrán nemzetiségi műsor: Az „Út a Hazába” című művészprojekt

Az április 9-i adás tartalmából.

Műsorunkban bemutatjuk az „Út a Hazába” című művészprojektnek első részét, amely a „Telynyuk Nővérek” énekes duett zenéjéből és a „Szemtanúk krónikai: az ukrán ellenállás 9 hónapja” c. könyv szövegéből jött létre.

Az Euromajdantól az Antiterrorista Operációig, 2013 novemberétől 2014 nyaráig a könyv részletes kronológiája segítséget nyújt az események, a hangulatváltozások megismerésében. Az „Út a Hazába” című művészprojekt bemutatja a „nemzet születése” jelenségét – a kilenc hónap alatt végbement békés tűntetésekből nemzeti felszabadító háborúvá változását, – az interneten és a szociális hálókon keresztül összegyűjtött történéseket .

A bizonyítékként szolgáló anyagok segítenek megérteni az Ukrajnában végbemenő folyamatok gyökerét, átérezni a nemzet valódi hangját, annak dicsőséges helytállását. A Telynyuk Nővérek dalciklusát maguk a nővérek szerezték.

Műsorunkban interjút hallhatnak ismert ukrán írónővel, Zabuzsko Okszanával, aki bemutatja az „Út A Hazába” című művészprojektet, valamint a projekt legizgalmasabb részeit a „Telynyuk Nővérek” énekes duett, Grigorij Gladij és Nazar Sztrigun színművészek előadásában.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább