Nemzetiségi adások

Szerb nemzetiségi műsor - 14. hét

Az április 5. és 11. közötti adások tartalmából.
 

Április 6., kedd:
Műsorunkban elsőként megemlékezünk Szent Metódról, aki a mai napon 885. április 6-án hunyt el. A görög szerzetes és hittérítő testvérével Szent Cirillel a glagolita ábécé és az óegyházi szláv nyelv megalkotója volt, egyike a legjelentősebb keleti egyházatyáknak.
Műsorunk vendége lesz Brczán Krisztifor, a deszki Bánát Szerb Egyesület elnöke, aki arról szól, hogy az egyesület a helyi Szerb Óvoda gyermekei részére egy ideje kézműves foglalkozásokat tart (most ez a pandémia miatt szünetel).
Bemutatunk egy új kiadvány, amely a Nagyböjtről szól (a szerb ortodox hívők idén május 2-án és 3-án ünneplik a Húsvétot), de lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

Április 7., szerda:
Mai műsorunkban szólunk a mai szerb egyházi ünnepről, majd utána a hozzá kapcsolódó szokásokról is lesz egy tudósítás. Szentendrén ma a blagovestenszkai ( azaz, Angyali Üdvözlet) szerb templom búcsúja volt – mily módon lett megünnepelve a templom védőszentje, erre ad választ Varnava atya.
Műsorunkban megemlékszünk Predrag Zivkovic Tozovacról, a szerb népdal és népzene tegnap elhunyt bárdjáról, aki többször járt Magyarországon is vendégszerepelni.
Lesznek még tudósítások, hírek és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

Április 8., csütörtök:
Műsorunkban vendégül látjuk Ritter Imre képviselő Urat, a Magyar Parlament Nemzetiségi bizottságának elnökét akit a Bizottság tegnapi üléséről kérdeztünk. Beszámolunk a szerb pályázatok eredményeiről is, hiszen a BGA Zrt. tegnap jelentette meg a nyári nemzetiségi táborokkal kapcsolatos pályázatok eredményeit. lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább