Nemzetiségi adások

Szerb nemzetiségi műsor - 9. hét

A március 1. és 7. közötti adások tartalmából.
 

Március 1., hétfő:
Műsorunkban – mivel hétfő van – ismét lesz rádiós híd a Vajdasági RTV Kollégáival.
Figyelmet szentelünk a Lippói Szerb Egyházközség csütörtöki ülésének – műsor résztvevő: Milan Eric, a lippói parókia adminisztrátora.
Vendégünk lesz Urkom Alexander, az ELTE oktatója is, aki arról tájékoztat minket, hol tart a Magyar-szerb akadémiai szótár készítése, mikorra várható a megjelenítése.
Belgrádban kiosztották a Vuk Karadzic díjakat de lesznek még tudósítások, hírek és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Március 2., kedd:
Műsorunkban szólunk a mai egyházi ünnepről, illetve, beszélünk a deszki Szerb Iskola bővítéséről, hiszen, tervben van négy új terem megépítése (interjúalany: dr Lásztity Jovánka, a Nikola Teszla Szerb Oktatási Központ igazgatója, amelyhez mint tagintézmény tartozik a deszki iskola)
A battonyai szerb iskolában múlt pénteken farsangi bál volt (interjúalanyok Ekbauer Gyenes Miklós igazgató, Stanislava Gajic tanítónő, Rockov Dusán és Bessenyi Zsófi, 8. osztályos tanulók).
Vendégünk lesz Miodrag Koprivica, a Vajdasági RTV vezérigazgatója aki a Duna Médiahálózat fontosságáról és szerepéről beszél a Duna menti országok médiumainak együttműködésében, de bemutatjuk Sava Vukosavljev zenepedagógus munkásságát is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Március 4., csütörtök:
Műsorunkban szólunk a budakalászi Polgármesteri hivatalban megtartott hétfői tárgyalásokról, amelyen szó esett a helyi szerb ortodox templom lehetséges felújításáról, illetve, a városban élő szerbséget érintő aktualitásokról (Műsor résztvevő: Zoran Zsivity atya, budakalászi parókus).
A Ráckevei Szerb Önkormányzat gazdag 2021.évi munkatervvel és reményekkel indult a folyó évnek – a pandémia, azonban, sok mindent felülír (interjúalany: Alexov Szlobodán, a Ráckevei Szerb Önkormányzat alelnöke)
Vendégünk lesz Urkom Alexander, az ELTE oktatója, aki beszél az egyetemen folyó szerb nyelv oktatásáról, amely most online módon folyik. Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

Március 5., péntek:
Műsorunkban elsőként szólunk a Magyar Parlament Nemzetiségi Bizottságának tegnapi üléséről – vendégünk Alexov Lyubomir, szerb parlamenti szószóló.
A százhalombattai szerbek idén is reménykedhetnek abban, hogy a helyi önkormányzat anyagi támogatást ad a Szerb Klub felújítására – milyen munkálatok várhatóak, erről beszél Csupity Nikola a Százhalombattai Szerb Önkormányzat elnöke.
Hétfőtől Magyarországon újra online oktatás lesz minden oktatási intézményben, így a bp-i Nikola Tesla Szerb Oktatási Központban is – mi várható az elkövetkező egy hónapban- erről beszál dr Lásztity Jovánka iskolaigazgató.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább