Szerb nemzetiségi műsor - 8. hét

A február 22. és 28. közötti adások tartalmából.
 

Február 22., hétfő:
Műsorunkban lesz rádiós híd a Vajdasági Rádió Kollégáival, majd élő kapcsolás lesz utána is Újvidékkel, hiszen a budapesti székhelyű Város internet rádió és televízió is bekapcsolódott a Vajdasági RTV által útjára indított Duna Médiahálózatba.
Vendégünk lesz Gyurity Illésné, a Hercegszántói szerb Önkormányzat elnök asszonya, aki a helyi szerbek aktivitásáról beszél a horvátországi földrengés károsultak megsegítésére.
Újra figyelmet szentelünk az Szerb Egyház új pátriárkájának megválasztásának – a választás érdekességeiről beszél Eric Milan, pécsi parókus.
Lesznek még tudósítások, hírek és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Február 23., kedd:
Műsorunkban szólunk a Krug Művészeti Egyesület idei terveiről. Ámbár a „Kör” pályázata nem volt sikeres és nem kapott az idei évre támogatást, ettől függetlenül mégis tervben vannak projektek, projektek (interjúalany: Gyurity Milán, a Krug elnöke)
Új uszoda avatása volt Szegeden – a jeles esemény alkalmából találkozott a magyar és a szerb vízilabda válogatott (interjúalanya Dejan Savic, szerb szövetségi kapitány)
Kiosztották a „Slovo ljubve” elismerést, kitüntetést – erről is lesz egy tudósítás, de lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Február 24., szerda:
A mai műsorunk vendége Milan Eric atya, pécsi parókus lesz aki összegzi a Pécsi Szerb Ortodox Egyházközség és a Pécs-Baranyai Szerb Egyesület közös humanitárius akcióját, amelynek keretén belül eljuttatták a mo-i szerbek által összegyűjtött segélyeket a horvátországi földrengés károsultjainak. Élő kapcsolás lesz a műsorba Szegedről, hiszen, ma ott jár, majd Deszkre látogat a Szerb Általános Iskolába Soltész Miklós, a Magyar Kormány egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. Vendégünk lesz Dejan Savic, a szerb vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, aki beszél a szerb válogatott terveiről, az új szegedi uszodáról, a magyar pólósokkal kiépített sikeres együttműködésről. Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Február 25., csütörtök:
A hírek után figyelmet szentelünk a szegedi volt Százszorszép Gyermekházban megkezdődött kivitelezési munkálatokról, ahol jövő szeptemberben kell, hogy megkezdje az új tanévet és végleg beköltözzön a Szerb Általános Iskola és Óvoda (interjúalany: Zoran Cirkovic, a kivitelező cég igazgatója)
Vendégünk lesz Veselin Ristic atya, sziszeki parókus, aki beszél a dec. 29-i horvátországi földrengés kárairól illetve az ott élő szerb hívők vallási életéről.
Szintén vendégünk lesz Peják Emilné, nyugdíjas pedagógus, akinek a SZOÖ Pedagógiai és Módszertani Központja a „Legkedvesebb pedagógus” díjat ítélte oda.
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Gyurity Diána

Február 26., péntek:
Műsorunkban szólunk az egyházi ünnepről, hiszen a Szerb Egyház február 26-án emlékszik meg Nemanja Istvánról, dinasztia alapítóról, Szent Száva apjáról.
Műsorunkban kiemelt helyet kap Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárának battonyai látogatása – interjúalanyunk Gyenes Ekbauer Miklós, a battonyai Szerb Általános Iskola igazgatója ahová szintén ellátogatott az Államtitkár Úr.
Beszélünk a Malo koló-ról is, azaz a Kis kólóról, amely bekerült, pontosabban, a szerb kulturális örökség listájának része lett.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább