Szerb nemzetiségi műsor - 1. hét

A január 4. és 10. közötti adások tartalmából.
 

Január 4., hétfő:
A mai műsorunkban lesz rádiós híd a Vajdasági RTV-vel, illetve vendégül látjuk Dujmov Milán történészt, aki a Szerb intézet által meghirdetett pályázaton második helyezést ért el – a díjazott pályamunkáról beszélgetünk vele. Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Január 5., kedd:
A mai műsorban megemlékezünk a mai egyházi ünnepről, illetve, szólunk a hozzá kapcsolódó szokásokról is. A Bajai Szerb Önkormányzat az elmúlt év végén megjelentette a 2021-es Naptárát. A hagyományos kiadvány tartalmáról és magáról a Kalendáriumról a kiadvány szerkesztőjével Barabás Tiborral, a választott testület tagjával beszélgetünk.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Január 6., szerda:
Tekintettel arra, hogy a szerb ortodox hívők ma ünneplik a Szentestét, a mai műsorban, a hírek és tudósítások mellett, beszélünk az egyházi ünnepről, illetve, ismertetjük a karácsonyi istentiszteletek „menetrendjét” a szerb ortodox templomokban Magyarországon. Vendégünk lesz Alexov Lyubomir, szerb szószóló aki elmeséli, hogyan ünnepelte Ő gyerekkorában a Szentestét és a Karácsonyt, illetve, Zoran Ostoic atya, budapesti parókus is beszél a Szenteste és a Karácsony jelentőségéről. A műsort, természetesen, végig ide illő zenék fogják szebbé, hangulatosabbá tenni.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Január 7., csütörtök:
Karácsony alkalmából a teljes műsor Jézus Krisztus születésének lesz szentelve. Elhangzik a Szerb Egyház Szinódusának karácsonyi üzenete, szó lesz, hogyan telt a budapesti szerb templomban a Szenteste és a karácsonyi liturgia, de természetesen lesznek tudósítások és hírek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Rádity Milenkó

Január 8., péntek:
Tekintettel arra, hogy a szerb ortodox hívők ma ünneplik a karácsony második napját, a műsor első felében elsőként beszélünk a mai egyházi ünnepről, majd vendégük látjuk a kilencvenéves Rafajlovics Mártát, aki a karácsonyi szokásokról beszél. lesznek még hírek és tudósítások is. A műsor második felében kívánságműsor lesz a karácsony alkalmából, illetve, a holnapi egyházi ünnep István vértanú ünnepe alkalmából, akit nagyon sok mo-i szerb mint védőszentet ünnepel. Ennyi lenne dióhéjban. Szép napot, kellemes hétvégét kívánok.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább