Szerb nemzetiségi műsor - 53. hét

A december 28. és január 3. közötti adások tartalmából.
 

December 28., hétfő:
Műsorunkban lesz rádióshíd és benne a karácsony (ortodox) előtti szokásokról (interjúalany: Eric Milan, pécsi parókus), illetve, összegezzük az elmúlt évet a Mohácsi Szerb Önkormányzat szemszögéből (interjúalany: Sztepanov Szlobodánné, a választott testület alelnöke).

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

December 29., kedd:
A mai műsorunkban vendégül látjuk Rusz Borivojt, deszki újságírót és művelődés- szervezőt, aki a deszki utcákról írt tanulmányával a 2. helyezést érte el a Szerb Intézet által meghirdetett pályázaton. Az szakmai zsüri nem hirdetett győztest, ellenben, két második helyet osztott szét. Műsorunk vendége lesz a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia erő és kondicionáló edzője Stefan Pajic is, aki elmondja eddigi tapasztalatait, illetve a szerb és magyar kosárlabda közötti különbségeket.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

December 30., szerda:
Műsorunkban a hírek után elsőként szólunk a mai szerb egyházi ünnepről. Beszámolunk a Srpski kalendar 2021 (Szerb naptár 2021) c. kiadványról, amely hagyományos naptár a napokban látta meg a napvilágot – a kalendárium tartalmáról, koncepciójáról,Rádity Milenkóval, a kiadvány felelős szerkesztőjével beszélgettünk.
Vendégünk lesz Brczán Krisztifor a deszki Bánát Egyesület elnöke, hiszen a deszkiek ilyenkor már nagyban készülődni szoktak a hagyományos karácsonyi koncertjükre. Idén a pandémia miatt az önálló est elmarad, viszont, a publikum mégsem marad műsor nélkül , hiszen az ortodox karácsony első napján, január 7-én 19 órakor online filmvetítés lesz a karácsonyi szokásokról, amely hagyományait az egyesület vezetősége és tagsága gyűjtött össze.
Lesznek még tudósítások és ismétlések az év anyagaiból.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

December 31., csütörtök:
– élő műsor, tréfákkal és vidám zenékkel tarkítva

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Január 1., péntek:
– újévi összeállítás

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább