×

Ukrán nemzetiségi műsor: "Váratlan Fordulatok" c. színházi est

A december 18-i adás tartalmából.

Ebben az adventi időszakban, amikor sajnos a járványügyi helyzet nem teszi lehetővé kulturális rendezvények megtartását, figyelmükbe ajánljuk a riportot a tavalyi színházi előadásról. Az adásban interjút hallgathatnak a színdarab rendezőjével, Mikhajlo Fiscsenkóval, Ukrajna érdemes színművésszel.

2019. december 7-én, a Magyarországi Ukrán Kulturális Központban nagy sikert aratott a Kárpátaljai Akadémiai Megyei Ukrán Zenei és Drámai Színház színművészei előadásában debütáló, Éric Assous francia rendezőtől származó “Váratlan Fordulatok” c. színházi előadás.
A színdarab főszerepében Sztepan Barabash-t (Piert) és Darja Horshkovát (Dzsuliettát) láthatták a nézők. Rendezte Mikhajlo Fiscsenko, Ukrajna érdemes színművésze.
A darabot eredetileg Alian Delon- és annak leányányak szánta a drámaíró, ám a mű rövid idő alatt meghódította az egész világot.
Ami a most előadott feldolgozást illeti, a kárpátaljai társulat tavaly a kijevi “Andrijivszki Fesztiválon” szintén kiemelkedő sikerrel debütált, a darab egyik főszereplője, Darja Horshkova elnyerte a legjobb női alakításért járó díjat. Ősszel a párizsi “L’Atalante” színházban is bemutatták a darabot.
A mű alapgondolata: Az élet egy kacskaringókkal teli ösvény, amely akarva akaratlanul változásokat idéz elő. Így történt ez a férfi főszerepet alakító Pier-el is, aki neje és fia távollétében egy kellemes estét kívánt eltölteni fiatal kiszemeltjével, ám Dzsuliett hirtelen váratlan csavarokkal fűszerezte meg a “gavallérjával” közösen megélt pillanatokat…
Az est az Ukrán Országos Önkormányzat, Budapest II. Kerületi Ukrán Önkormányzata és a Magyarországi Ukrán Nemzetiségi Színház közös szervezésében valósult meg.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább