Egy hazában: Az Irodalom Éjszakáját új formában rendezték meg

A június 28-i adás tartalmából.
 

A magyarországi lengyelség védnöke, Szent László király tiszteletére minden év június 27-én nagyszabású ünnepséget rendez a hazai lengyel közösség. A járványügyi helyzetre való tekintettel az Országos Lengyel Önkormányzat rendezésében idén a hagyományostól eltérő módon ünnepelték meg a Magyarországi Lengyelek Napját.

Június 27-én átadják a Szent László, illetve a Magyarországi Lengyelségért díjat, ma pedig a szokásos Szentmisére várták a hívőket a kőbányai Lengyel Templomban.

Idén a Szent László Díjat a Lengyel Perszonális Plébánia, a Magyarországi Lengyelekért Díjat Takácsné Małgorzata Maciejewska, Zemplényi Maria Jolanta és Kraszlán István, a Magyarországi Lengyelekért Ifjúsági Díjat pedig Tóth Wanda Dominika kapta.

Idén a járványhelyzet okozta bizonytalanság miatt az Irodalom Éjszakáját új formában rendezték meg. Budapesten június 24-26 között az online térben, míg Debrecenben június 26–28. között a belváros 8 szabadtéri pontján olvastak fel a Csokonai Színház színművészei részleteket 23 ország 23 kortárs szerzőjének regényeiből. Az idei téma: a TITOK volt.

A felolvasások premierje az Irodalom Éjszakája Facebook főoldalán volt és lesz látható esténként. Bővebb információ: az Irodalom Éjszakája faceboook oldalán.

Egy hazában – Nemzetiségi adások – június 28., vasárnap, 13:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bencsik János

Tovább a műsoroldalra! >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább