Egy hazában: Tislér Jolán 20 év után jelentkezett legújabb, 3. verseskötetével

Az április 19-i adás tartalmából.
 

A mo-i szerb ortodox hívők április 19-én ünneplik a Húsvétot. Jézus Krisztus feltámadása meg van jelenítve az ortodox ikonográfiában is, így számos mo-i szerb ortodox templomok ikonjai is bemutatják az Igazságosság szimbólumát, jelét, azaz a Feltámadást. Többek között erről is szól Vukovits Koszta a Budai Szerb Egyházmegye Múzeumának gyűjteményvezetője

Szalayné Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó ombudsman-helyettes kiemelt témái közé tartozik az ifjúság és a nemzetiségi nyelvhasználat vizsgálata is.

A Békéscsabai Román Nemzetiségi Önkormányzat egyik fontos tavaszi rendezvénye az országos román mesemondó verseny, melyet hagyományosan április végén, május elején tartanak meg. A koronavírus járvány miatt az idei verseny megszervezését azonban egy későbbi időpontra halasztotta a testület.

A tótszerdahelyi horvát költőnő Tislér Jolán 20 év után jelentkezett legújabb, 3. verseskötetével, ami a “Odlazim u morske tišine” címet viseli, és kizárólag horvát nyelvű verseket tartalmaz.

Egy hazában – Nemzetiségi adások – április 19., vasárnap, 13:00

Szerkesztő-műsorvezető Balatinácz Renáta

Tovább a műsoroldalra! >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább