Egy hazában: Civil szervezetek adminisztrációs nehézségeinek áthidalása

Az április 12-i adás tartalmából.

A keresztény világ legfényesebb ünnepének első napján, a kialakult helyzethez mérten, visszafogott ám annál bensőségesebb, boldog családi húsvétolást kívánunk minden kedves hallgatónknak. A rendkívüli helyzet nemcsak az ünnepet árnyékolja be, hanem mindennapi életünket is megnehezíti. Műsorunkban többek között a vírusjárvány által rendkívüli helyzetbe jutott nemzetiségi oktatásról, több évszázados hagyomány megszakításáról, szavalóverseny elhalasztásáról, illetve, a civil szervezetek adminisztrációs nehézségeinek áthidalásáról szólunk:

– Dr. Szalainé Dr. Sándor Erzsébet újraválasztott nemzetiségi ombudsman-helyettest kérdeztük új mandátumban tervezett feladatairól
– A járványügyi helyzet összefogásra késztette a budapesti görög asszonyokat is, akik szájmaszkokat készítenek.
– Utánajártunk, hogy a kialakult helyzetben milyen nehézségekkel kell megküzdeniük adminisztrációs kötelezettségük teljesítése érdekében a civil szervezeteknek, illetve hogyan szakította meg a hercegszántóiak évszázados ünnepi hagyományát a korona-vírus terjedése.
– A vírusjárvány miatt a hazai német nemzetiségi iskolákban is távoktatásra váltottak, de ugyancsak a kialakult helyzet miatt őszre halasztják az országos román mesemondó versenyt.
– Ugyanakkor, kreatív olvasóinak versenyt hirdet a hazai szlovák hetilap, a Ludove Novyne szerkesztősége.

Egy hazában – Nemzetiségi adások – április 12., vasárnap, 13:00

Tovább a műsoroldalra! >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább