Szerb nemzetiségi műsor - 10. hét

A március 2-8. közötti adások tartalmából.
 

Március 3., kedd:
A mai műsorban elsőként szólunk a SZOÖ pénteki közgyűléséről (Rádity Milenkó tudósítása), majd vendégünk lesz Krúnity Péter, a Budakalászi Szerb Egyházközség tagja, aki pénzadomány gyűjtésbe kezdett – az összegyűlt adományt a Hilandar kolostoba vitte, amely áráért a szerzetesek a fűtésrendszerben mélkülözhetetlen új pumpákat tudtak venni.
Vendégünk lesz Natasa Pavlovic asszony, a Vajdasági Idegenforgalmi Hivatal vezetője is, aki részt vett az Utazás 2020 kiállításon, de lesznek még tudósítások, hírek és más érdekességek is. Ennyi lenne dióhájban. Szép napot kívánok: Mándity Predrág

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Március 4., szerda:
Küldöm a mai szerb nyelvű műsor előzetesét. A mai műsorban először szólunk a Magyar Parlament Nemzetiségi Bizottságának tegnapi üléséről (interjúalany Alexov Lyubomir, szerb szószóló)
A deszki Bánát Együttes Műhelye is részt vett a békéscsabai Országos Textilkonferencián ( műsor résztvevő: Brczán Krisztifor elnök)
Beszámolunk a budapesti Thökölíánumban megrendezett estről is, ahol az Újvidéki Egyetem professzora tartott előadásokat a szerb mecénásokról ( interjúalany: Nikola Grdinic, professor)
Vendégül látjuk Ivan Dokovic Urat is, a Vajdasági Kormány alelnökét aki látogatását tette az Utazás 2020 turisztikai kiállításon.
Lesznek még tudósítások, hírek és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Március 6., péntek:
A mai műsorunkban elsőként szólunk az Újszentivánon első alkalommal megtartott farsangi mulatságról a helyi Szerb Klubban( interjúalany: Dunai Józsefné, a helyi Szerb Önkormányzat elnök Asszonya)
Mórahalmon, a Kóló Szerb Kulturális Központban található kápolnában megemlékezés volt Krúnity Mihály néhai esperesről, aki idén lenne 100 éves (interjúalany: Krúnity Demeter, Mórahalom egyetlen szerb nemzetiségű lakosa)
Megjelent a Vuk Karadzsity Alapítvány „Danica” c . 2020-as évre szóló kiadványa, de lesznek még tudósítások, hírek és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább