Szerb nemzetiségi műsor - 1. hét

A december 30. és január 5. közötti adások tartalmából.
 

Január 2., csütörtök:
A mai szerb nyelvű műsorban előként szólunk a mai szerb egyházi ünnepről, majd Pécsre kalauzoljuk a kedves hallgatókat. Vasárnap a helyi szerb ortodox egyházközség két adományozót is üdvözölhetett soraiban, hiszen a krcsedini (szerbiai) Jugoslav Beric, aki kőfaragó, egy márványtáblát ajándékozott a 2015-ben épült templomnak (a templom védőszentjeinek neve van feltűntetve a táblán), míg a dárdai (horvátországi) Nikola Muzdeka aranyozott kereszttel ajándékoztra meg a pécsieket, amely a templom előtti kúton lesz elhelyezve és a keresztből fog folyni a víz. A két adományozó az interjúalany.
A második részben újra ismétlünk két 2019-ben elhangzott anyagot: a valamikori Tabáni szerb templomról megjelent könyv bemutatóját ismételjük, illetve Vujicsics Tihamér 90. születésnapja alkalmából rendezett emlékünnepséget Pomázon. lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Január 3., péntek:
Műsorunkban vendégül látjuk Vukovits Kosztát, a szentendrei Szerb Egyházi Múzeum gyűjteményvezetőjét, akinek a Szerb Kulturális Minisztérium az elmúlt év végén magasrangú kitüntetést adományozott. Vendégünk lesz Gyurity Milán,a Mo-i Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ leköszönő igazgatója, aki 8 éven át vezette az intézményt, azonban a Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlése megszünteti az intézményt és helyette egy KFT. fogja végezni a munkát más vezetővel az élen.
Hallgatóinkat tájékoztatjuk a karácsonyi istentiszteletekről is, illetve, lesznek tudósítások, hírek és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

 

Videó ajánló

Olvasson tovább