Szlovák nemzetiségi műsor - 52. hét

A december 23. és 29. közötti adások tartalmából.
 

December 24., kedd:
– Karácsonyi igehírdetés – Kónya Attila katolikus budapesti pap
Bibliai történet gyerekeknek – Jézus születéséről
– Szelényi Györgyné nyugalmazott pedagógus portréja- idén neki adományozták a Tessedik Sámuel díjat
– Karácsonyi beszélgetés Anita Holával – a budapesti szlovák iskola vendégtanárával
– Mi volt számunkra a legkedvesebb karácsonyi ajándék? Riportösszeállítás _
Megszólalók: Borbély Alexandra, Takács Nikolasz, Hollerné Racskó Erzsébet, Jan Machaj, G. Kovács László, Szabó Monika, Barbora Laurová, Hollossy Tiborné, Szelényi Monika, Demjén Márta, Róbert Bartovics, Körtvélyessy Ivett, Horti Andrásné
– Szpisák Attila evangélikus lelkész gondolatai, imádság

Szerkesztő: Makai Ildikó

December 26., csütörtök:
– Beköszönés, műsorismertetés,
– Nobik Erzsébet 1940. július 26-án született Szarvason. A jó képességű, ambiciózus lány az érettségi bizonyítvány megszerzése után gyógyszerészeti szakon szeretett volna továbbtanulni, de mindezt az akkori politikai viszonyok nem tették lehetővé számára. Jelentkezett az Evangélikus Teológiai Akadémiára, ahol már első éves hallgatóként megértette, hogy életét a politikánál nagyobb hatalom, a kegyelem és a szeretet ura, Jézus vette kezébe és az utat is Ő határozza meg számára. 58 évi lelkészi pályája során szolgált Galgagyörkön, Váckisújfaluban, Kondoroson, Csabacsűdön és szülővárosában Szarvason, az Evangélikus Új- és Ótemplomban egyaránt.
– Az Ozvena Budapesti Szlovák Kórus október 5-re és 6-ra meghívott Budapestre, a IX. Nemzetközi Kórustalálkozóra még 7 baráti énekkart Prágából, Újvidékről, Békéscsabáról, Nagysurányból, Losoncról, Zólyomból és nem hiányozhattak a magyarországi németek sem. A Szent József templomban közösen emlékeztek meg azokról a szlovák és német ősökről, akik 220 esztendővel ezelőtt együtt építették fel ezt a méltóságteljes épületet. A templom oltárképe – az Esztergomi Bazilika után – a 2. legnagyobb az országban. S Istennek ebben a házában csak 1870-ben volt először magyar nyelvű szentmise, korábban szlovákul és németül prédikáltak. Az október 5-i nyitókoncerten a 8 kórus, összesen 220 hang előadásában zendültek fel a hazát, hitet, Istent dicsőítő énekek. megszólalók: Hollóssy Tiborné, Pálinkás Péter, Szabó Zsuzsanna, Foit Zdenek, Kuchárová Jana, Jantosová Dagmar.

Szerkesztő-műsorvezető: Hrubonová Iveta

December 28., szombat:
– Beköszönés, műsorismertetés
– Vallási műsor
– benne: vallási információk
– Predikáció – Szpisák Attila
– Bibliai történet gyerekeknek – pozsonyi anyag
– A Szlovák Állami Népi Együttes a szarvasi Cervinus Teátrum
színpadán
– Idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját az együttes, ennek apropóján érkezett Szarvasra a SĽUK egy fantasztikus összeállítással az elmúlt 70 év műsorából összegyűjtve.
– megszólalók: SLUK táncosai : Roman Mayer és Simona Ivanovičová
– SLUK művészeti igazgatója Maroš Červenák

Szerkesztő-műsorvezető: Dózsa Zenta

Szlovák nemzetiségi műsor minden nap 18:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán.

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább