Ukrán nemzetiségi műsor: "Váratlan Fordulatok" c. színházi est

A december 13-i adás tartalmából.

2019. december 7-én, a Magyarországi Ukrán Kulturális Központban nagy sikert aratott a Kárpátaljai Akadémiai Megyei Ukrán Zenei és Drámai Színház színművészei előadásában debütáló, Éric Assous francia rendezőtől származó „Váratlan Fordulatok” c. színházi előadás.
A színdarab főszerepében Sztepan Barabash-t (Piert) és Darja Horshkovát (Dzsuliettát) láthatták a nézők. Rendezte Mikhajlo Fiscsenko, Ukrajna érdemes színművésze.
A darabot eredetileg Alian Delon- és annak leányának szánta a drámaíró, ám a mű rövid idő alatt meghódította az egész világot.
Ami a most előadott feldolgozást illeti, a kárpátaljai társulat tavaly a kijevi „Andrijivszki Fesztiválon” szintén kiemelkedő sikerrel debütált, a darab egyik főszereplője, Darja Horshkova elnyerte a legjobb női alakításért járó díjat. Ősszel a párizsi „L’Atalante” színházban is bemutatták a darabot.
A mű alapgondolata: Az élet egy kacskaringókkal teli ösvény, amely akarva akaratlanul változásokat idéz elő. Így történt ez a férfi főszerepet alakító Pier-el is, aki neje és fia távollétében egy kellemes estét kívánt eltölteni fiatal kiszemeltjével, ám Dzsuliett hirtelen váratlan csavarokkal fűszerezte meg a „gavallérjával” közösen megélt pillanatokat…
Az est az Ukrán Országos Önkormányzat, Budapest II. Kerületi Ukrán Önkormányzata és a Magyarországi Ukrán Nemzetiségi Színház közös szervezésében valósult meg.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2019/12/bbbbb.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább