Szerb nemzetiségi műsor - 50. hét

A december 9. és 15. közötti adások tartalmából.
 

December 10., kedd:
A mai szerb nyelvű műsorban elsőként szólunk a Szerb országos Önkormányzat pénteki közgyűléséről, de beszámolunk a Magyarbólyi Szerb nemzetiségi Önkormányzat múlt heti közmeghallgatásáról is. Figyelmet szentelünk a kisebbségi médiumok és az idegenforgalom, turizmus összefonódásának, illetve a gazdasági szféra mennyiben tudja finanszírozni a kisebbségi kultúrát – errúl is szólt a közelmúltban Újvidéken megtartott konferencia (Műsor résztvevők: Branislav Mamic, a Vajdasági Gazdasági Kamara titkára, Natasa Heror a Heror Média Pont igazgatója, Varjú Márta, a Magyar Szó főszerkesztője, illetve, Vladimira Dorcova Valtnerova a „Storyteller” főszerkesztője).
Bemutatunk egy új kiadványt a Zsicsa kolostorról, de fogyelmet szentelünk az Emberi Jogok Világnapjának, hiszen az ENSZ Közgyűlése 1950-ben nyílvánította december 10-ét az emberi jogok világnapjának. Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

December 12., csütörtök:
A jövő hét elején ülésezik a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT. nemzetiségi pályázatokért felelős Albizottsága. Helyzetképet kértünk a szerb civil szervezetek aktivitásáról Bogdán Pétertől, az Albizottság tagjától, a szerb közösség képviselőjétől.
Beszámolunk a Lippói Szerb Nemzetiségi Önkormányzat tegnapelőtti üléséről (interjúalany: Popovics Miklós, az említett testület elnöke)
Vendégünk lesz Dujmov Dragomir, író, középiskolai tanár aki mint a zsüri elnöke nyilatkozik műsorunknak az országos szerb szavalóverseny gimnazistákat érintő verseny eredményeiről.
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is. Ennyi lenne dióhéjban. Szép napot kívánok: Mándity Predrág

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

December 14., szombat:
A mai kétórás szerb magazinunk zenei, szórakoztató lesz, illetve, teljesítjük hallgatóink zenei kívánságait. Két hangos anyag lesz:
Pomázon ma az Opanke Néptáncegyüttes szervezésében szerb zenei est lesz – interjúalany: Krúnityné Sósity Anica, művészeti vezető.
December 27-én Pécsett koncertezik Halid Beslic, bosnyák énekes. Első alkalommal jár Magyarországon – hogyan készül a koncerte, a népes táborával való első találkozóra? -erre a kérdésre kerestük a választ az énekestől.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább