Szerb nemzetiségi műsor - 49. hét

A december 2. és 8. közötti adások tartalmából.
 

December 2., hétfő:
A mai szerb nyelvű műsorunkban lesz rádiós hidunk az Újvidéki Rádióval. Az egyik téma benne a szerbiai borászok látogatása Villányban (megszólaló Tomislav Ivanovic egy bor portál vezető kritikusa).
Vendégünk lesz a grábóci kolostor szerzetese Mitrofán atya aki újdonságokat mond el nekünk a kolostorral kapcsolatosan.
Bemutatjuk Bojana Mladenovic-ot, a budapesti Nikola Tesla Szerb Oktatási Központ 12. osztályos tanulóját, aki győzött a nemrég megtartott országos szerb szavalóversenyen. Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

December 4., szerda:
A mai műsorunkban elsőként szólunk a mai szerb egyházi ünnepről, majd beszámolunk a udakalászi Rozmaring Néptáncegyütrtes hétvégi háromnapos edukációjáról, pontiosabban új koreogáfia betanulásáról (interjúalany: Kosznovszy Zorica, vezetőségi tag)
Vendégünk lesz Kern Imre, a Szerb Közlekedési Minisztérium államtitkára, aki beszél a magyar-szerb reláción megvalósuló projektekről.
Szintén szólunk a Szerb Pátriárkai Hivatalban kliállított kiállításról is. Lesznek mlég hírek és tudósdítások is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

December 6., péntek:
A mai műsorban szólunk a Magyar Parlament Nemzetiségi bizottságának tegnapi, nyitott üléséről (interjúalany: Alexov Lyubomir, szerb szószóló)
Beszámolunk a Bajai Szerb Önkormányzat nyilvános meghallgatásáról is (vendég: Csility Márk, a testület elnöke)
A battonyai szerbek 13 fős csapata a múlt hétvégén meglátogatta a fruska gotrai kolostorokat – műsor résztvevő: Boldogné Neducsin Gabriella, a Battonyai Szerb Önkormányzat tagja
A bp-i Nikola Tesla Általános Iskola 5. osztályos tanulói egy nemzetközi pályázat résztvevői voltak a Szerb Egyház önállóságának 800 évfordulója kapcsán.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább