Ukrán nemzetiségi műsor: Ukrajna Függetlenségének Napja

A szeptember 20-i adás tartalmából.

Riport: 2019. szeptember 6-án Ukrajna Függetlenségének Napja alkalmából Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége fogadást rendezett a Hadtörténeti Múzeum Márványtermében.

 

Ezt követően az ukrán géniusz költő, Tarasz Hrihorovics Sevcsenko budapesti emlékműve került megkoszorúzásra. Az ünnepséget a “Telynyuk: NŐVÉREK”, Omelyan Koucs, a hadszíntéri papok védelmezőjének tiszteletére adott énekes duó koncertje zárta, amelynek a Budapest II. kerületi Szent Flórián Templom adott otthont. Fontos kiemelni, hogy a Telynyuk nővérek eme fellépése keretében Budapesten először adtak elő műveket “Isten Báránya” szerzői projektjük keretein belül.
Leszja Telynyuk, a duó egyik tagja így mesélt az “Isten Báránya” fő megihletőjéről, Omelyan Koucsról:
-A katolikus műveink egy részét eme remek lelkész tiszteletére alkottuk meg. Nem tudtunk róla sokat, csak annyit, hogy egy csodálatos ember. Később könnyes szemekkel hallgattuk meg élettörténetét. Életútja egyenlő a földi igazsággal. Ami szimbolikus jelentőséggel bír: A projektben szerepelnek Karol Wojtyla, a mindenki által tisztelt és szeretett II. János Pál Pápa versei is.
A Telynyuk: “NŐVÉREK” budapesti fellépése az Ukrán Országos Önkormányzat szervezésében, Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége és a Bethlen Gábor Alapítvány anyagi támogatásával került megrendezésre.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2019/09/1.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább