Ukrán nemzetiségi műsor: Tetyana Zsuravel, ukrán operaénekesnő

Az augusztus 30-i adás tartalmából.

Riport: Tetyana Zsuravel, ukrán operaénekesnő, az I. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny díjazottja (a második díj és a közönségdíj birtokosa) Budapesten.

Idén tavasszal a Magyar Állami Operában három Traviata előadást tartottak, amelyben Tetyana Zsuravel, ukrán operaénekesnő is énekelt. Tetyana számos nemzetközi verseny győztese, olyanoknak, mint például A. Szolovjanenko (Donyeck, 2013), Éva Márton (Budapest, 2014), V. Norejk (Vilnius 2017) fiatal
Tetyana Zsuravel 2016-ban debütált a Magyar Állami Operában, ahol az Éjkirálynő szerepébe bújva lépett színpadra („Varázslatos fuvola” W. A. Mozart), továbbá Maria Sierva (Eötvös Péter), „A szerelem és más démonok”), és Violetta Valery-ként (J. Verdi „Traviata”) ismerhette meg a nagyközönség.
Tetyana színes énekhangja az ukrán operaművészet gyöngyszemeként ismert, mely annak első szólama elvarázsolja a hallgatót. Repertoárjában a barokk, klasszicista és romantika szólamai csendülnek fel, de a 20. század kiválóságai is.

Az adásunkban interjút a csodálatos operaénekesnővel hallgathatják meg, valamint a legszebb áriai Tetyana Zsuravel előadásában.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2019/08/IMG_1697_-1024x682.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább