Német nemzetiségi műsor - 31. hét

A július 29. és az augusztus 4. közötti adások tartalmából.
 

Július 29., hétfő:
– Hírek
– Programajánló
– „Beszélgetés Dr. Somogyi László kisjakabfalvai lakossal Kisjakabfalváról és az Esztergályos családról, Esztergályos Marlies és Imre személyéről, akik számos téren támogatják a falut és 2019-ben 40 év házasság után Kisjakabfalván templomilag is házasságot kötöttek”
– Beszélgetés Manherz Károly professzorral az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott oktatói tevékenységéről, az általa oktatott tantárgyakról és a ,,Magyarországi Német Tanulmányok” terén végzett munkájáról
Betekintés az ,,Unser Bildschirm” című tv-műsor aktuális, 2019. évi 31. adásnak témáiba

Szerkesztő-műsorvezető: Hengl Melitta

Július 30., kedd:
– Oberkrainer zenei válogatás a műfajt képviselő 6 zenekar bemutatásával

Szerkesztő-műsorvezető: Schulteisz Gábor

Július 31., szerda:
– Hírek
– Programajánló
– Nikolaus koch-chal az 1989-es határnyitás előtti helyzetről
– Erb Csillával a 20. Kékfestő Fesztiválról
– Manz Alfréddal a bajai „Ulmer Schachtel” névedó ünnepségéről

Szerkesztő-műsorvezető: Schulteisz Gábor

Augusztus 1., csütörtök:
– Hírek
– Programajánló
– „Beszélgetés Dr. Peter Burkharddal, Svájc nagykövetével Budapesten a Svájci Államszövetség megalakulásának 728. évfordulójáról, az államünnepről és az ezzel kapcsolatos rendezvényekről”
– Beszélgetés Peter Schmiddel, az Erdősmecskei Kultúrház Galéria ötletgazdájával a Galéria programjairól, a jelenlegi kiállításról és a kiállítás-tervekről
– Beszélgetés Marlies & Imre Esztergályossal, akik 40 év házasság után templomilag is házasságot kötöttek Kisjakabfalván. A pár életéről, családjáról és a Kisjakabfalva iránti kötősédről mesél

Szerkesztő-műsorvezető: Hengl Melitta

Augusztus 2., péntek:
– Hírek
– Programajánló
– „Beszélgetés Müller Ágnessel, a ,,Nagy művészek Szűrben” gálaműsor egyik szervezőjével a 15. Gálaműsorról és annak fontosságáról a falu és az ott élő közösség életében”
– Beszélgetés Dietmar Meyer professzorral, a budapesti Andrássy Egyetem rektorával az egyetem aktuális híreiről: kutatómunkákról, a ,,Dunai intézetről”, a hallgatók érdeklődéséről az Egyetem iránt, a magánegyetemek rendszeréről, az Erasmus-programról és a nők egyenlőségét segítő programról
– Betekintés a ,,Neue Zeitung” című hetilap aktuális, 2019. évi 31. számának témáiba

Szerkesztő-műsorvezető: Hengl Melitta

Augusztus 3., szombat:
– Magyarországi német hírek
– Beszélgetés Manz Alfréddal, az ,,Ulmer Schachtel” emlékmű-projekt felelősével az emlékműről, valamint a projekt megvalósulásáról (ismétlés)
– Beszélgetés Erbné Merkler Csillával, a Nagynyárádi Német Önkormányzat elnökével a XX. Kékfestő- Fesztiválról Nagynyárádon (ismétlés)
– Beszélgetés Peter Schmiddel, az Erdősmecskei Kultúrház Galéria ötletgazdájával a Galéria programjairól, a jelenlegi kiállításról és a kiállítás-tervekről (ismétlés)
– Beszélgetés Dr. Peter Burkharddal, Svájc nagykövetével Budapesten a Svájci Államszövetség megalakulásának 728. évfordulójáról, az államünnepről és az ezzel kapcsolatos rendezvényekről (ismétlés)
– Beszélgetés Marlies & Imre Esztergályossal, akik 40 év házasság után templomilag is házasságot kötöttek Kisjakabfalván. A pár életéről, családjáról és a Kisjakabfalva iránti kötősédről mesél (ismétlés)

Szerkesztő-műsorvezető: Hengl Melitta

Augusztus 4., vasárnap:
– Hallgatói kívánságok teljesítése két órában

Szerkesztő-műsorvezető: Schulteisz Gábor

Német nemzetiségi műsor minden nap 10:00-től az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán.

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább