Szerb nemzetiségi műsor - 25. hét

A június 17. és 23. közötti adások tartalmából.
 

Június 20., csütörtök:
A mai szeb műsorban elsőként szólunk a Vajdasági Kulturális Központ és a bp-i Szerb Kulturális Központ között aláírt Együttműködési megállapodásról ( megszólalók: Smiljana Vlajic, az vajdasági intézmény igazgatónője, illetve4 Gyurity Milán, a bp-i Szerb kulturális Központ vezetője)
Tudósítunk a mohácsi szerb búcsúról is ( megszólalók: Eric Milan atya, illetve Bíró mila, a búcsú komaaszzonya, azaz, házigazdája) A deszki Szerb Óvodában és Iskolában átépítési munkák kezdődtek – erről beszél Zórity Dusica tanárnő, de figyelmet szentelünk a Harkányban zajló Szerb népismereti tábornak is – a tábor lakói ismertetik az élményeiket.
Újvidéken ma kezdődik a Nemzetközi tamburafesztivál, amelyen részt vesz a Fermáta Zenekar Magyarországról – Szabó Ádám a zenekar tagja lesz a vendégünk, amúgy éppen Magyarország a fesztivál partner országa, a rendezvényen részt vesz a 100 tagú cigányzenekar is.
Lesznek még tudósítésok és hírek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Június 21., péntek:
A mai műsorban szólunk a budapesti Tabán Szerb Néptáncegyüttes fennállásának 25. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepi koncertről (interjúalany: Vukovits Dusán, művészeti vezető)
Szólunk a Kalázi vigasságokról (interjúalanya: Krúnity Péter, a Budakalászi Szerb Önkormányzat elnöke
Terézvárosban szombaton „Tér – Zene” Fesztivál volt melyen a szerb kisebbség is képviseltette magát. Erről szól Neményi Milica, a helyi szerb önkormányzat elnöke
A Belgrádban megrendezett Európai Szerb Folklór szemle zsűri elnöke Selena Rakocevic is elmondja tapasztalatait a fesztiválról, de lesznek tudósítások és hírek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább