Szerb nemzetiségi műsor - 19. hét

A május 6-12. közötti adások tartalmából.
 

Május 7., kedd:
A mai szerb nyelvű műsorban szólunk a pomázi Szt. György napi szerb búcsúról (interjú alany: Miliszavity Sztefán atya, diakónus, az idei búcsú kúmja, azaz házigazdája.
Szólunk a Magyarországi Szerb Színház pályázatairól amelyek az idén esedékes új színdarabok bemutatását tartalmazzák – a tervekről, illetve, vedégszereplésekről, fellépésekről szól Rusz milán, az említett színház igazgatója. A „Város” Internet TV Szekesztősége, amely a Mo-i Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ égisze alatt dolgozik, egyhetes továbbképzésen járt a Vajdasági RTV-nél. Mennyire volt sikeres az edukáció? – erről szól Gyurity Diána, a szerkesztőség vezetője.
A szegedi szerb ortodox hívők társadalmi, közösségi munkában szebbé tették a helyi szerb templom környékét és a szerb temetőt.
Lesznek hírek és tudósítások is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Május 9., csütörtök:
A mai műsorunkban bemutatjuk a budapesti szerb ortodox templom berkein belül megalakult új egyházi kórust, amely vasárnap mutatkozott be a templomvédőszentjének ünnepén. A kórusról Stefan Milisavic, diakónus, a kar vezetője beszél.
Szólunk a Pomázon megtartott 4. Harmonikás továbbképzésről (interjúalanyok: Dimitrovity Uros és Agatity Krunoszláv, harmonikások)
Vendégünk lesz Ljubisa Pavkovic, ismert belgrádi harmonika művész, aki a pomázi kurzust vezette.
A budapesti Nikola Tesla Szerb Gimnázium női röplabdacsapata az elmúlt hétvégén részt vett a Belgrádi Kupa elnevezésű nemzetközi versenyen – milyen sikerrel?- elmondja György Andrej, kísérő.
Mórahalmon ma egyetlen egy szerb nemzetiségű lakos él Krúnity Demeter. A gyógyfürdőjéről ismert városkában szerb kápolna épült, amely felszentelése a közelmúltban történt meg. Hogyan tekint ő szentélyre, mekkora könnyebbséget jelent majd neki a vallás gyakorlásában, hiszen eddig Szegedre és Újszentivánra járt istentiszteletre.
lesznek még hírek és tudósítások is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább