×

Ukrán nemzetiségi műsor: Tetyana Zsuravel

Az április 26-i adás tartalmából.
 

Riport: Tetyana Zsuravel, ukrán operaénekesnő, az I. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny díjazatja (a második díj és a közönségdíj birtokosa) Budapesten.

Március végén-április, elején a Magyar Állami Operában három Traviata előadást tartottak, amelyben Tetyana Zsuravel, ukrán operaénekesnő is énekelt. Tetyana számos nemzetközi verseny győztese, olyanoknak, mint például A. Szolovjanenko (Donyeck, 2013), Éva Márton (Budapest, 2014), V. Norejk (Vilnius 2017) fiatal
Tetyana Zsuravel 2016-ban debütált a Magyar Állami Operában, ahol az Éjkirálynő szerepébe bújva lépett színpadra („Varázslatos fuvola” W. A. Mozart), továbbá Maria Sierva (Eötvös Péter), „A szerelem és más démonok”), és Violetta Valery-ként (J. Verdi „Traviata”) ismerhette meg a nagyközönség.
Tetyana színes énekhangja az ukrán operaművészet gyöngyszemeként ismert, mely annak első szólama elvarázsolja a hallgatót. Repertoárjában a barokk, klasszicista és romantika szólamai csendülnek fel, de a 20. század kiválóságai is.

Az adásunkban interjút a csodálatos operaénekesnővel hallgathatják meg, valamint a legszebb áriai Tetyana Zsuravel előadásában.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább