×

Ukrán nemzetiségi műsor: A Krím-félsziget visszafoglalása

Az április 12-i adás tartalmából.

2019. március 6-án Budapesten konferenciát rendeztek „a Krím-félsziget visszafoglalása: A Nyugat politikája a Krím okkupációjának el nem ismerésében és a balti országok példája”. Az esemény Ukrajna-, Észtország-, Lettország-, Litvánia Magyarországi Nagykövetségei és az Euroatlanti Integráció és Demokrácia Központ közös szervezésében zajlott az Ukrán Országos Önkormányzat székházában.

Az „Ukrán Prizma” külpolitikáért felelős tanácsának elnöke, Henagyij Makszak tájékoztatta a jelenlévőket a Krím-félsziget politikai helyzetéről, külön kitért a számtalanszor elkövetett emberi jogsértésekre, az Oroszországi Föderáció militáris ambícióira, az okkupáció következményeként keletkezett gazdasági nehézségekre. A szakértő kiemelve beszélt a Kijev által a nemzetközi bírói fórumokhoz számtalanszor benyújtott keresetekről, továbbá a nemzetközi közösség szankcióival büntetett Oroszország helyzetéről.

Az adásunkban interjút az „Ukrán Prizma” külpolitikáért felelős tanácsának elnökével, Henagyij Makszakkal hallgathatják meg.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább