Szerb nemzetiségi műsor - 12. hét

A március 18-24. közötti adások tartalmából.
 

Március 18., hétfő:
A műsor elején rádiós hidat teremtünk az Újvidéki Rádióval, majd beszámolunk Zorana Mihajlovic szerb építésügyi és közlekedési miniszter és Palkovics László, magyar innovációs és technológiai miniszter pénteki, belgrádi tárgyalásairól. Vendégül látjuk Alexov Lyubomir, szerb szószólót, aki a Magyar Parlament Nemzetiségi Bizottsága egyik albizottságának, konkrétan, az Ellenőrző Albizottság üléséről szól fontos, nemzetiséget érintő kérdésekről.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Március 20., szerda:
A hírek után műsorunk vendége lesz Gyurity Milán, a Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ igazgatója, aki a Központ idei terveiről és költségvetéséről beszél, többek között annak okán is, hogy a büdzséjéből 5 millió forint lesz kiemelve pályázati kiírásra. Beszámolunk a Baranyai Szerb Füzetek 15. számának pécsi bemutatójáról, amely szerb-magyar kiadvány ezúttal Mincsovics Illés főesperesnek volt szentelve (megszólalók: Milan Eric, pécsi parókus, Krúnity Péter, a Budakalászi Szerb Egyházközség elnöke, Merényi Istvánné, a főesperes lánya).
A budapesti Nikola Tesla Szerb Gimnázium focicsapata 4. lett Budapest bajnokságában – vendégünk Vujity Vlasztimir, edző.
Szólunk még a battonyai „Suferini” Kulturális Egyesület idei terveiről – megszólaló: Körömi Melinda, az egyesület egyik vezetője.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Március 22., péntek:
A mai műsorunkban szólunk a mohácsi Szerb Klubban megtartott borversenyről – interjúalanyok: Sztepanov Radován, a verseny fő szervezője, illetve, Hágen János, a zsűri elnöke.
Vendégünk lesz Rusz Milán a magyarországi Szerb Színház igazgatója is, aki a jövő héten kezdődő „Jelenlét” Nemzetiségi Színházi Találkozó előkészületeiről beszél.
Beszámolunk a Budaörsi Szerb Önkormányzat idei terveiről – erről beszél Bacsi Katarina, az önkormányzat alelnöke, de műsorunkban megszólal Aleksandra Radovic, a zimonyi női utánpótlás kosárlabdacsapat edzője, hiszen a szerbiai játékosok Pécsett vendégszerepeltek.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább