A Vendég a háznál a Kossuth Rádió családi műsora.
1992. május 4. óta szól minden hétköznap.
Jelenleg 11:32-től hallható.
Alcíme: Gyerekekről felnőtteknek
Alapító szerkesztő: Horváth Ida
Felelős szerkesztő: Keresztes Ilona
Szerkesztőink: Belényi Barbara, Diós Judit, Hegyesi Gabriella, Keresztes Ilona, Mohácsi Edit, Szendrei Edit
Riportereink: Cataluccio Andrea, Juhász Tímea

A műsor középpontjában a kezdetektől fogva a gyermek és az őt körülvevő család áll. Azt valljuk, hogy a gyermeket a fogantatásától kezdve mindvégig szeretet és védelem illeti meg a szülei és testvérei körében.
Elkísérjük és segítjük a szülőket, nagyszülőket, pedagógusokat a nevelésben és a gyermekgondozásban. Számunkra minden téma érdekes, ami ezt a területet érinti: a családi kapcsolatok, a házasság, a fogantatás, méhen belüli fejlődés, születés, csecsemőgondozás, testi és lelki betegségek, egészségügy, oktatás, könyvkiadás, családokat érintő kulturális események, családpolitikai döntések.
Adásainkban szerdánként teret adunk a hallgatók hozzászólásainak és esetenként annak is, hogy műsorunkon keresztül egymásnak segítsenek.
Riportok, szakértői vélemények és tanácsok, egyéni élettörténetek, vallomások egyaránt előfordulnak a Vendég a háznál adásaiban.

2012-ben indítottuk el pénteki diákrovatunkat VÁLASZ-UTAK címmel. Ebben átadjuk a stúdiót a tizenéveseknek, hogy szabadon megbeszélhessék az őket érintő és érdeklő témákat.