Műsorunkkal szeretnénk az operett melódiákat újra közelebb hozni a rádióhallgatókhoz.

Az operett műfaja HUNGARIKUM. Nem titkolt szándékunk az sem, hogy a zenés és színházi műfaj jeles képviselőit személyes vallomásra késztessük, hogy életútjukat, céljaikat, gondolataikat  a hallgatók elé tárják, mindeközben bepillantást engedve a színházak kulisszatitkaiba is.

Műsorvezető, szerkesztő: Nagy Ibolya

Adás: minden nap 9:04
Ismétlés: 18:04

Nagy Ibolya - Piros

Nagy Ibolya gondolatai: 

Az operett jövőjét sokan próbálták megkérdőjelezni, de vitathatatlan, hogy múltját senki nem meri kétségbe vonni. A jelene? A jelen is sokszor kétséges, pedig a mai napig általunk, magyarok által közkedvelt a műfaj az egész világon!
Műsorvezetőként szándékom, hogy megmutassam azt a sok fénylő vidámságot és szépséget, amely az operett zenékből és a szövegekből árad, mert ahol fény van, ott eltűnik a sötétség.

“A Zeneművészeti Főiskolán magánének és zeneelmélet szakon végeztem. A diploma megszerzése után, a Miskolci Nemzeti Színház primadonnája lettem, ahol énekeltem operát, operettet, és játszottam prózai főszerepet is. Vendégművészeként felléptem a debreceni, szegedi, kecskeméti, soproni, veszprémi és a Budapesti Operett Színházban. 2001-ben az ELTE BTK-n kulturális menedzser másod-diplomát, 2016-ban a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán magánének szakon MASTER, azaz mester diplomát szereztem.

2001-től 2010-ig a Kovács József által alapított Interoperett állandó tagja voltam. 2011 és 2012-ben, egy osztrák-magyar koprodukcióban bemutatott Csárdáskirálynő, majd Cirkuszhercegnő címszerepében láthatott a német és magyar közönség.

Az elmúlt 20 évben rendszeresen játszottam és koncerteztem Németországban, az USA-ban és Kanadában, de felléptem már Ausztriában, Svájcban, Izraelben és Finnországban is.”