A műsor eredeti címe: Nóta-kívánságműsor! Az első adás 1993. szeptemberében hangzott el az egykori Petőfi Rádióban. Rövid idő alatt közkedvelt lett és méltó társává vált az akkor ugyancsak nagy népszerűségnek örvendő Kettőtől ötig…, illetve a Szív küldi műsoroknak. A rádióhallgatók levelei alapján állítottuk össze a kéréseket és heti rendszerességgel jelentkeztünk. Kialakult az állandó hallgatói bázisunk, amely elkísért azokra az adókra is, amelyekre a Petőfi átszervezése után került a program. Jelenlegi helyén hétköznaponként délben két órában teljesítjük a hallgatói kívánságokat, elsősorban interaktív, telefonos megoldással, de elfogadjuk az e-mailben illetve a FACEBOOK-on érkezett kéréseket is. Idén szeptemberben megünnepelhettük a Nóta-kívánságműsor huszadik születésnapját.

Jó ebédhez szól a nóta – nóta összeállítás

A Jó ebédhez szól a nóta…című műsor több, mint öt évtizede szólalt meg először a Magyar Rádióban. Ez idő alatt hozzánőtt a magyar családok közös vasárnapi és ünnepi ebédjéhez.

Sokan elmondhatjuk, hogy gyerekkorunk kedves élménye, amint  édesanyánk teríti az asztalt, csörögnek a tányérok és az evőeszközök, közben szól a cigányzene és a magyar nóta. Kodály és Bartók közismerten nem voltak túlzott nótarajongók, ámde elismerték, hogy ez színvonalas szórakoztató zene, amelynek megvannak a maga értékei és az őt megillető helyen kell kezelni.

Amióta  megszólalhatott egy olyan rádióadó, amely elsősorban erről, a korábban méltatlanul megbélyegzett, lebecsült műfajról szól, a hétvégi adásainkban napi két órában hallgathatjuk a Jó ebédhez szól a nótát.

Szombaton sok-sok előadóval, vasárnap pedig a hagyományos négy énekes, egy zenekar, vagy hangszeres szólista megoldással. A műfaj kezdi visszanyerni régi rangját és ehhez nagyban hozzájárul az, hogy az országban egyre több helyen hozzáférnek műfajunkhoz műsoraink által, így a fiatalok is kezdenek érdeklődést mutatni a magyar nóta iránt.