M5

Megkönnyezte az angol sorozat főhősének életét annak magyar hangja

A vörös hajú, makacs, de másokért és önmagért mindig kiálló, nehéz sorsú Hetty Feathert megkedvelte az azonos című sorozatban a címszereplőt szinkronizáló Vadász Laura. A péntek délutánonként az M5-ön látható új angol kosztümös sorozatról a kis hős magyarhangja mellett, a szinkronrendező, Nikodém Gerda mesélt a Librettó nézőinek.
 

Magyarországon eddig még nem vetített produkció érkezik április 12-én az M5 kulturális csatornára. Pénteken 16:55-kor látható a Jacqueline Wilson: Hetty Feather című regénye alapján készült drámasorozat első része. Az 1800-as évek végén, a viktoriánus Londonban játszódó történet főhőse, Hetty egy lelencházba került kislány, aki barátai segítségével azért küzd, hogy elnyerje szabadságát és megtalálja édesanyját.

„Hetty naplószerű könyvet ír árvaházi életéről. Nemcsak őt szólaltatom meg, hanem mesélem is a történetét” – mondta Vadász Laura hozzátéve, milyen izgalmas és érdekes volt a feladat e kettőssége. „Makacs, néha pimasz, de másokért és magáért mindig kiáll. Bevallom, megkönnyeztem Hetty megható történetét” – árulta el a Librettó vendégeként.

A kulturális magazin vendégeként a sorozat szinkronrendezője kiemelte, fontos tanítással bír a lelencházban élő kislány története. „Hetty öntörvényű, de nagyon jószívű. Mindig azon van, hogy segítsen másoknak, és keresi az igazságot. A sorozat megmutatja, hogy kitartással, mennyi mindent el lehet érni, továbbá rávilágít, milyen fontos érték a becsületesség és a jóság” – mondta Nikodém Gerda.

A teljes beszélgetés újranézhető a Librettó Médiaklikk-oldalán. A kosztümös történelmi sorozat, a Hetty Feather péntektől hétköznaponként 16:55-től látható az M5 kulturális csatornán.

Librettó – hétköznap 18 órától az M5 kulturális csatorna műsorán.

Videó ajánló

Olvasson tovább