M5

Vastag Tamás nem akart művésznevet

A Fonogram-díjas énekes, színész úgy gondolja, keresztneve jól tükrözi személyiségét. Vastag Tamás a közmédia Névjegyek című műsorában mondta el, bár nem hitetlen, mint a nevet viselő apostol, de magában gyakran kételkedik.
 

Számos történelmi személy viselte már a Tamás nevet, gyakran társítják intelligenciához, megbízhatósághoz és szilárdsághoz. A név első megjelenése Tamás apostol János evangéliumában – tudhatták meg a Névjegyek műsor házigazdájától, Pölcz Ádám nyelvésztől. Az apostol ábrázolásain azt a jelenetet látjuk, amelyről állandó jelzőjét is kapta: hitetlen Tamás nem hisz Jézus többi tanítványának, akik látták a feltámadt Krisztust.

„Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a kételkedő Tamás. Mint általában a művészemberek, kételkedni szoktam magamban, a világban. Egészséges mértékig a kételkedés építő jellegű” – véli a műsor aktuális vendége, Vastag Tamás. Az énekes, színész úgy gondolja, ez a név jól tükrözi a személyiségét, nem gondolkodott azon, hogy valami jobban megjegyezhető művésznévre váltson. „Szerintem, ha valakit megkedvelnek az emberek, akkor megjegyzik nevét, akár könnyen kimondható az, vagy sem. A név viselőjének teljesítménye számít.”

A teljes adás a Névjegyek Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

Névjegyek – hétköznap 18:40-től a Dunán. A műsor az M5 kulturális csatornán is látható.

Olvasson tovább