M5

Az M5-ön jön az 55 éves rajzfilmkedvenc, a Mézga család

Néha légy bolond, egy kicsikét… - hangzik április 2-ától délutánoként Romhányi József jólismert strófája a főcímdalban, és sokunk számára egyértelmű, hogy csakis a Mézga család kezdődhet ráadásul digitálisan felújítva. Az M5 újra műsorára tűzi a jelképpé vált mesesorozatot.

A legendás karakterek Mézga Géza, Paula, Kriszta lányuk és a nyughatatlan legkisebb gyerek, Aladár története kiegészítve Máris szomszéddal és Blökivel, ismét beköltözik az otthonokba, hogy felelevenítse milyen is egy bolondos család élete.

A Mézga család az egyik legnépszerűbb magyar televíziós rajzfilmsorozat volt megjelenésekor olyannyira, hogy azt Németországban, Bulgáriában, Olaszországban, Franciaországban, Csehországban, és Szlovákiában is nagy sikerrel sugározták.

Mézgáék mindig rendkívül különös kalandokba keverednek az Aladár által felfedezett „távoli” rokonnak MZ/X-nek és az általa küldött jövőbeli tárgyaknak köszönhetően. Az “Üzenet a jövőből – A Mézga család különös kalandjai” 13 története szerint Mézga Gézának és Aladárnak sikerül felvennie a kapcsolatot 30. századi leszármazottjukkal, akivel újmagyar nyelven lehet szót érteni. Az ő különleges küldeményei eleinte jó megoldásnak tűnnek egy problémára, később azonban visszájukra fordulnak és csak Aladár találékonyságán múlik, hogy elkerüljék a nagyobb veszedelmet. Nem csoda, hogy a családanya elég gyakran emlegeti Hufnágel Pisti nevét.

Az első négy részt 1968-ban mutatták be a Magyar Televízióban, de pénzhiány miatt a gyártás félbeszakadt. Abban az évben Georges de la Grandière francia producer pótolta a hiányzó összeget, így 1969-ben elkészülhetett az első széria további 9 része.

A Nepp József – Romhányi József alkotópáros nevével fémjelzett kalandsorozatból három egész évad készült, majd 2005-ben még további két rész. A Mézga családot most újra szívünkbe zárhatjuk hétköznaponként az M5 műsorán, ráadásul digitálisan felújított változatban találkozhatunk három évad szórakoztató történeteivel.

Április 3-án, hétfőtől, minden hétköznap 16:55-től a Mézga család különös kalandjai láthatók az M5 műsorán.

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Magyarország, 1969.
Mézga Géza (b2), Mézga Gézáné Rezovits Paula (b3), a szülők, Mézga Kriszta (j2) és Mézga Aladár (j), a Mézga szülők gyerekei A Mézga család különös kalandjai rajzfilmsorozat Autó tortúra című harmadik részének egyik jelenetében. A felvétel készítésének pontos dátuma ismeretlen.
MTV Fotó: -
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2023/03/MTVA_Archivum_T__________95712-e1679922286341.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább